17 ώρες ο Σαμαράς στη ΔΕΘ και στη Θεσσαλονίκη




Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, η επίσκεψη του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν ήταν εντελώς «αστραπή». Ο Αντ. Σαμαράς έφτασε στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατευθείαν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ, διανυκτέρευσε εκεί και αποχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από 17 ώρες παραμονής στην πόλη.

Θερμός εναγκαλισμός με τον Κ. Καραμανλή: Μέσα στο «Ι. Βελλίδης», ο πρωθυπουργός χαιρέτησε διά χειραψίας τους υπουργούς και τους εκπροσώπους φορέων, ενώ είχε θερμό εναγκαλισμό μόνο με τον Κ. Καραμανλή και κάθισε δίπλα του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Δεν πέρασε απαρατήρητη η ιδιαίτερα ψυχρή χειραψία του με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, σε αντίθεση με τον πολύ θερμό χαιρετισμό του με τον Γ. Μπουτάρη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έφτασε λίγα λεπτά νωρίτερα από τον Α. Σαμαρά και έγινε δεκτός με -συγκρατημένα- χειροκροτήματα στην κατάμεστη αίθουσα. Χαιρέτησε υπουργούς, κομματικά στελέχη και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ασπάστηκε τον Απ. Τζιτζικώστα, ενώ είχε μια τυπική χειραψία με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, με τον οποίο δεν ταιριάζουν και πολύ τα χνώτα τους…

Ζήτησε ντεπόν: Φεύγοντας από τη ΔΕΘ, ο Α. Σαμαράς μετέβη στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά, το οποίο αποδίδεται στον ομώνυμο δήμο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης και προήδρευσε σε σύσκεψη φορέων στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αιτήματα και τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν ξέρουμε εάν έφταιγαν τα προβλήματα αυτά ή η κόπωση του τριημέρου αλλά πάντως ο Αντ. Σαμαράς χρειάστηκε να πάρει ντεπόν και μάλιστα αναβράζον για να συνεχίσει…

Καφές στο Βασιλικό Θέατρο: Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός έκανε στάση στο Βασιλικό Θέατρο, όπου συνάντησε την πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μ. Λυσσαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γ. Βούρο και συνομίλησε μαζί τους για θέματα της δεύτερης κρατικής σκηνής της χώρας. Στη συνέχεια ανέβηκε στο καφέ του θεάτρου, όπου συνομίλησε με νεολαίους και απόλαυσε ένα φρέντο καπουτσίνο, παρέα με τους Δ. Σταμάτη, Γ. Ορφανό, Σ. Καλαφάτη, Κ. Γκιουλέκα, Γ. Ιωαννίδη, Θ. Καράογλου και Α. Παπαμιμίκο, πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

ΕΘΝΟΣ – www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: