WSJ: Σημάδι εμπιστοσύνης η συνάντηση στο Παρίσι




Η συμφωνία της Τρόικας για συνάντηση εκτός Ελλάδας εκλαμβάνεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης ότι το πρόγραμμα λιτότητας βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι η πίεση στην δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα έχει χαλαρώσει.

Αυτό αναφέρεται σε ανταπόκριση των δημοσιογράφων της Wall Street Journal Νεκταρίας Σταμούλη και Αλκμάν Γρανίτσα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας με τίτλο Greece Shifts Venue of Troika Talks, αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας θα πραγματοποιηθεί εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Σοφία Βούλτεψη, η αλλαγή του τόπου συνάντησης έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι οι τακτικές επισκέψεις των επιθεωρητών της Τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα προκαλούν αναστάτωση. Και παρατίθεται δήλωση της κας Βούλτεψη στην τηλεόραση του Mega ότι «Αφού είμαστε στο σωστό δρόμο και το πρόγραμμα πηγαίνει καλά, δεν υπάρχει λόγος για τη φυσική παρουσία τους εδώ».

Στο ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι κατά περιπτώσεις, οι διαπραγματεύσεις (με τους εκπροσώπους της Τρόικας) προχωρούν με αργούς ρυθμούς για μήνες και καλύπτονται εκτενώς από τα ελληνικά ΜΜΕ, των οποίων τα ρεπορτάζ για κάθε νέα περικοπή ή μέτρο λιτότητας, μερικές φορές επηρέασαν το οικονομικό συναίσθημα.

http://online.wsj.com/articles/greece-shifts-venue-of-troika-talks-1406652411?mod=_newsreel_2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: