Λοβέρδος: Δεν εκβιάζω με παραίτηση, θέλω χρόνο…




Πίστωση χρόνου για να επανεξετάσει από την αρχή τον αριθμό των υπαλλήλων που παραμένουν στα πανεπιστήμια μετά τη διαθεσιμότητα ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”. Όπως εξήγησε, η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε δεν είναι αρκετή και χρειάζονται -όπως είπε- σχεδόν δυο μήνες για να υπάρξει σωστή αξιολόγηση ενώ επέμεινε ότι δεν πήγε στο υπουργείο για να κάνει ανθρωποθυσίες.

“Κανένας μας δεν έφτασε τα πράγματα στα άκρα, εκβιάζοντας. Γιατί τέτοιου είδους στάσεις είναι στάσεις ανθρώπων που εκβιάζουν. Αντίθετα, θέλω να σας πω, όλες οι συζητήσεις γίνονται σε πνεύμα να βρεθεί μια λύση και θα βρεθεί μια λύση. Κανένας υπουργός, κανένας άνθρωπος δεν θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει. Και ζήτησα χρόνο, για να κάνω αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν υπήρχαν εκθέσεις αξιολόγησης των οργανισμών, ζητάω να τις κάνω, για να προκηρύξω να πάρω τον αξιολογητή θέλω είκοσι μέρες και για να κάνω την αξιολόγηση θέλω τουλάχιστον άλλες τόσες”, είπε.

Έστειλε παράλληλα σαφές μήνυμα πως για να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα χρειαστούν 22.000 αναπληρωτές καθηγητές και δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Την τελική απόφαση πάντως αναμένεται να λάβουν ο πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συγκαλεί σύσκεψη των νέων υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα της διαθεσιμότητας το οποίο όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να τεθεί εκ νέου προς συζήτηση με την τρόικα.

“Πρέπει να τεθεί ένα θέμα προς συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και με την τρόικα. Άρα δεν λέει ότι θα κάνουμε πράγματα του κεφαλιού μας και θα θέσουμε σε κίνδυνο τη χώρα, λέει κάτι που σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα μπορείς να το κάνεις. Και θυμάμαι από τον καιρό που ήμουν εγώ υπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου πάρα πολλές φορές στις ανανεώσεις της συμφωνίας μας βάζαμε θέματα και εμείς και αυτοί”, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Το μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή έχει δώσει στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας ενώ όπως είπε η Σοφία Βούλτεψη στον Βήμα FM σύντομα θα βρεθεί λύση ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις.

“Δεν θα οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Τα πράγματα στα άκρα έχουν οδηγηθεί για τη χώρα. Υπάρχει υπευθυνότητα σε όλη την κυβέρνηση. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η λύση θα βρεθεί”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον Βήμα FM.

“Δεν πρέπει να γίνει καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση, εκτός για λόγους ιδεολογικούς. Και εγώ πιστεύω ότι στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο κ. Μητσοτάκης με τον οποίο έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση δημοσίως όπως και ο κ. Γεωργιάδης και μερικοί άλλοι για σαφώς ιδεολογικούς λόγους με την έννοια του να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο κλπ θέλουμε αυτή τη μνημονιακή επιλογή να την φέρουν σε πέρας”, σημείωσε ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: