Αλλαγή στάσης του ΑΚΕΛ,προσεγγίζει τώρα θετικά την επίσκεψη Μπάιντεν




Θετικά προσεγγίζει τώρα την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ. «Η επίσκεψη καταδεικνύει έμπρακτα το αναβαθμισμένο αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Ανδρου Κυπριανού στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ όπου αποκάλυψε, επικαλούμενος πληροφορίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο,  ότι ο γιος του κ. Μπάιντεν έχει συμφέροντα στην Κύπρο, καθώς όπως είπε είναι μέλος υπεράκτιας εταιρείας της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην Λεμεσό με το όνομα Bourisma.

«Η πολλά υποσχόμενη, από ενεργειακής άποψης, λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου δεν αφήνει ασυγκίνητες τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν σταθερότητα στην περιοχή, ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο αξιοποίησης του φυσικού αερίου» προσθέτει.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι σε αντίθεση με τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ δεν επικρίνει τη μετάβαση Μπάιντεν στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι το όποιο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό, θα είναι αποτελεσματικό εάν στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από τη λύση του στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Στο χέρι μας είναι να στρέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση τη δραστηριοποίηση του διεθνούς παράγοντα με σωστούς χειρισμούς, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα θέματα της ενέργειας, που να πείθουν ότι η πλευρά μας το λέει και το εννοεί ότι εργάζεται για λύση βασισμένη σε αρχές» συμπληρώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο και ανάλογα με τα αποτελέσματά της είναι που θα κριθεί και θα αξιολογηθεί η επίσκεψη Μπάιντεν, καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Photo via: www.philenews.com

ΕΠΙΣΗΣ: http://mignatiou.com/2014/05/me-sinodia-400-erchete-o-bainten-poliplithis-antiprosopia-tha-stirixi-tin-episkepsi-tou-antiproedrou/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: