Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο από το ευρώ




Στην αποκάλυψη ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα ρεπορτάζ των Financial Times.

Σε ερώτηση του Mega για το πως σχολιάζει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται ή και να εγκρίνει ο ίδιος σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Όπως μπορεί να δει κάποιος, εκείνη την εποχή η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομικών τους ελίτ. Η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ευρωζώνη».

«Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός- για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του- ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα» τόνισε ο Σόιμπλε και συμπλήρωσε:

«Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει και σχέδιο α’ είχαμε και σχέδιο β’ και γ’ και δ’».

Ανέφερε επιπρόσθετα ότι αυτό έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιμένει ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλό δρόμο, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερα, ενώ επιβεβαίωσε ότι στις 11 Ιουνίου θα υποδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL, ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: