Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα, είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί…
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα Ιωάννινα, όπου περιοδεύει, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη αναμέτρηση σημειώνοντας: «Συμπατριώτισσες – συμπατριώτες, βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία». Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα – σε όλη της διάρκεια του προεκλογικού αγώνα – δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ’ έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, να προχωρήσει με τόλμη μπροστά».

Απευθύνθηκε προσωπικά στους ψηφοφόρους λέγοντας: «Ξέρω ότι παρά τις πικρίες και τις στενοχώριες που έχετε, στο βάθος της ψυχής σας γνωρίζετε πως έδωσα και δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να ορθοποδήσει οριστικά η πατρίδα μας. Να μη ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε. Ξέρω πως αυτόν τον αγώνα τον αναγνωρίζετε όλοι. Και σας χρωστάω γι’ αυτό. Όπως και ότι όλοι βλέπετε πως βήμα-βήμα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Και δεν πάνε χαμένες οι θυσίες σας. Ξέρω, ακόμα, πως μέσα σας καταλαβαίνετε πως δεν είχαμε άλλο δρόμο να βαδίσουμε παρά μόνον αυτόν: τη δύσκολη ανηφοριά. Μακάρι να μπορούσα να σας οδηγήσω από ευκολότερους δρόμους. Ποιος δεν θα το ήθελε. Όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή και το ξέρετε».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα φθάσαμε ένα βήμα πριν από την κορυφή, και όσο εύκολο είναι τώρα να φτάσουμε εκεί, στην κορυφή, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε πίσω στον πάτο που ξεκινήσαμε. Έκανε μάλιστα έκκληση: «Γι’ αυτό και σας χρειάζομαι δίπλα μου, όσο ποτέ σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Επανήλθε όμως στον κ. Τσίπρα με ένα δριμύ κατηγορητήριο: «Εδώ που φτάσαμε, με τον κ. Τσίπρα δεν έχω τίποτε να πω. Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα τόσα ψέματα μαζεμένα, τόσες συκοφαντίες, τόσες ύβρεις, τόσες ασυναρτησίες, τόση ανευθυνότητα, τόση υποκρισία. Δεν με ενδιαφέρει το παραλήρημά του. Αλλά οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, δεν θα αφήσω να πάνε στράφι. Δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια πρόταση. Επαναλαμβάνει συνέχεια, ότι θα “σχίσει τα μνημόνια” κι ότι “το ευρώ δεν είναι φετίχ”. Πότε-πότε τους ξεφεύγει ότι θα κάνουν “αναγκαστικό δανεισμό”. Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, κοιμάται και ξυπνάει, με το όνειρο να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Αλλά η χώρα δεν είναι φοιτητική συνέλευση παλαιάς εποχής. Δεν είναι μαθητικό “δεκαπενταμελές”. Η χώρα έχει ανάγκη από οικονομική δραστηριότητα. Και οι πρόωρες εκλογές σήμερα θα παρέλυαν την οικονομική δραστηριότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα για να έλθουν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, για να έλθουν επενδύσεις στην οικονομία. Το “παιχνιδάκι” των πρόωρων εκλογών όλα αυτά θα τα τίναζε στον αέρα. Αποσταθεροποιεί τη χώρα. Θα καταρρεύσουν τα πάντα, πριν προλάβουν να τα γκρεμίσουν εκείνοι. Μόνο να καταγγέλλουν ξέρουν, να υπονομεύουν και να αποσταθεροποιούν».

Βορίδης: Σε κατάσταση απελπισίας ο Τσίπρας

Για “καιροσκοπισμό” και “υποκρισία” κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι θυμήθηκε ξαφνικά τώρα τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, επειδή βρίσκεται σε κατάσταση “απόλυτης απελπισίας”, ενώ του καταλόγισε ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε “ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις” .

“Γιατί τους θυμήθηκε ο Τσίπρας του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Τους θυμήθηκε γιατί βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης απελπισίας. Διότι έχει τις εκλογές στην Αθήνα και την Αττική. Και ξαφνικά θυμάται ότι υπάρχει κι ένα τμήμα του εκλογικού σώματος στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί. Χειρότερος καιροσκοπισμός, χειρότερη υποκρισία και μαρτυρία μεγίστης πια πολιτικής απελπισίας, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει διατυπωμένη με καθαρότερο τρόπο”, είπε ο κ. Βορίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του ότι θέτουν “εκβιαστικά διλήμματα” καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν για να φύγει η κυβέρνηση κι έτσι, ουσιαστικά, θέλουν να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε εκείνα από τα οποία έφυγε τα δύο τελευταία χρόνια και να ξανανοίξει κλειστά κεφάλαια, όπως ευρώ ή δραχμή. Παράλληλα τόνισε πως το δίλημμα είναι: “θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί όπου παλέψαμε δυο χρόνια να φύγουμε ή θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν δρόμο που είναι ο ενάρετος δρόμος της παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, που φέρνει καρπούς, έχει αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αρχίζει να δημιουργεί ανάπτυξη εισοδημάτων, αρχίζουν να έρχονται επενδύσεις; Σε ποια κατεύθυνση από τις δύο θέλουμε να πάμε; Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, αυτό θέλουμε να εξηγήσουμε. Απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά ενίσχυση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση να συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο, ο οποίος προφανώς δεν έχει πια δημοσιονομικά μέτρα, προφανώς δεν έχει πια Μνημόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι την Κυριακή οι πολίτες θα δείξουν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους, το θάρρος τους, το κουράγιο τους, την υπομονή τους, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στην ευρωπαϊκή πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά”.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξαν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε ένα πρώτο επίπεδο. Για τις επιλογές της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά δεν εκτιμήθηκαν από τους πολίτες στην Αττική, ενώ στην Αθήνα η κάθοδος του Νικήτα Κακλαμάνη απέκλεισε την υποψηφιότητα του Αρη Σπηλιωτόπουλου από τον δεύτερο γύρο.

Σε ότι αφορά στις ευρωεκλογές εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πιο μπροστά από τη Ν.Δ., όσο για τα πολιτικά μηνύματα τόνισε πως, θα συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και των ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. έδωσε τη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal