Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νέες δημοσκοπήσεις




Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,5% έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που διενεργήθηκε από τις 20 Μαΐου έως και σήμερα, για λογαριασμό των ιστοσελίδων iefimerida, NewPost και Newsit.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% έναντι 23 της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να έπεται με ποσοστό 8,3%. Η Ελιά συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 7% των ερωτηθέντων, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5,8% έκαστο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η ΔΗΜΑΡ 2,5% και οι Πράσινοι Οικολόγοι-Πειρατές 2,2%. Τα μικρότερα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά την προτίμηση ποσοστού 7,3% των ερωτηθέντων. Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,6%.

ΕΠΙΣΗΣ: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, κατέγραψε πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,9% έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ με 7%, η Ελιά με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑνΕλ με 3,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. Τα μικρά κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 7,8% των ερωτηθέντων. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και προβλήθηκε απόψε.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%.  Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7% , λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.

Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.

Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: