Πόλεμος στον Πειραιά… Συνδέει Μώραλη και Χρυσή Αυγή ο Μιχαλολιάκος




Κεραυνούς κατά του αντιπάλου του για την δημαρχία του Πειραιά εξαπέλυσε ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, κάνοντας λόγο για υποστήριξη του ψηφοδελτίου του κ. Μώραλη από την Χρυσή Αυγή και μάλιστα «με γραμμή απολύτως κεντρική». Ο κ. Μιχαλολιάκος κλήθηκε να σχολιάσει σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τις δηλώσεις του αντιπάλου του, στις οποίες τον συνδέει με «γαλάζιες» βίαιες ομάδες των πρώτων δεκαετιών της μεταπολίτευσης.

Οπως είπε, η Χρυσή Αυγή «με γραμμή απολύτως κεντρική» υποστηρίζει τα ψηφοδέλτια του αντιπάλου του και αντίστοιχα ο Μώραλης «χαϊδεύει» τη Χρυσή Αυγή. «Είμαι πολίτης του πλανήτη Αρη εάν είναι αυτός κεντροαριστερός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε δε, λόγο για Μπερλουσκονισμό στον Πειραιά που δοκιμάζει τη Δημοκρατία: «Δεξιά και Αριστερά συνυπάρχουν στη Δημοκρατία, όμως ο Μπερλουσκονισμός καταλύει τη Δημοκρατία. Δοκιμάζεται η ίδια η ιδιότητα της Δημοκρατίας» επισήμανε.

Μώραλης: Ο Μιχαλολιάκος αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών

Για ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες προβοκάτσιες κάνει λόγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι κινδυνεύει η ακεραιότητα του ιδίου και των συνεργατών του από τους γνωστούς με τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν, όπως τους αποκάλεσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μάλιστα, ζήτησε δημοσίως από τους αρμόδιους δικαστικούς φορείς τη διασφάλιση της ομαλότητας στην ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής.

Ο κ. Μώραλης τονίζει στην ανακοίνωση ότι ζήτησε ραντεβού αύριο το πρωί με τον επικεφαλής των δικαστικών αντιπροσώπων όλων των τμημάτων, τον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως εάν υπάρχει, όπως σημειώνει, «το οτιδήποτε από όσα ψευδώς αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος τις τελευταίες ώρες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών αναφέρει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος «με τη γνωστή σε όλους-και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία, αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες».

«Η πορεία μου 30 χρόνια στον δημοκρατικό χώρο, στον αθλητισμό, στον Πειραιά, η πορεία της οικογένειάς μου, οι αγώνες που δώσαμε και έχουμε υπηρετήσει δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος μου, τις αξίες μου και τις δημοκρατικές μου ιδέες», τονίζει ο κ. Μώραλης προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να μπει στη διαδικασία να σχολιάσει ψέματα και συκοφαντίες.

Αναφέρει, επίσης, ότι με τον κ. Μιχαλολιάκο θα πρέπει να μιλήσουνε «για τον Πειραιά, για νέες θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη, προοπτική και όχι να ασχολούμαστε με πρακτικές του παρελθόντος και ψευδείς καταγγελίες».

Σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μώραλης προσθέτει ότι ο Πειραιάς ψήφισε για να απαλλαγεί από το παρελθόν και να γυρίσει σελίδα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: