Ο Παπανδρέου καταγγέλλει προβοκάτσιες, τον κατηγορούν για υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ




Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν αρνητικά δημοσιεύματα για τον ίδιο, με αφορμή την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, ενώ είχαν προηγηθεί και δημοσιεύματα και σχόλια και πριν από αυτό, στα οποία υπήρχαν κατηγορίες ότι υπονομεύει την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπανδρέου ήταν σημερινό δημοσίευμα σε ιστοσελίδα στο οποίο αναφέρεται ότι από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, γίνονται τηλεφωνήματα για τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και της κ. Κοππά.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «στημένες προβοκάτσιες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων» και αποδίδει όλα τα σχόλια και τα δημοσιεύματα σε προσπάθεια να πληγεί το ήθος, η αξιοπρέπεια και η συνέπειά του. Και τονίζει ότι σε αυτή την προσπάθεια κυριάρχησαν «ψεύδη και παραπλάνηση» από σχολιαστές, τους οποίους κατηγορεί ότι «υποδύονται τους Ηρακλείς του Κινήματος».

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι όλα αυτά γίνονται από εκείνους που χρόνια «επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους».

Προειδοποιεί ότι «ουδείς μπορεί με αναφορές στο πρόσωπό μου να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης» και δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή διαδρομή και πορεία προς το μέλλον.

«Εγώ», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, «ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές». Και αναρωτιέται «που θα βρίσκονται τότε και στο όνομα ποιών θα δημοσιολογούν οι πάσης φύσεως σχολιαστές».

Τονίζει επίσης ότι «γνωρίζουμε πώς να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη…».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό μου ήθος, την αξιοπρέπεια και την συνέπειά μου.

Σε αυτήν την προσπάθεια κυριάρχησαν τα ψεύδη και η παραπλάνηση, από διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους “Ηρακλείς του Κινήματος”. Και μάλιστα, με ερμηνείες και συμπεράσματα κατά το δοκούν.

Τώρα, η προσπάθεια αυτή επιχειρείται να αναβαθμιστεί με στημένες προβοκάτσιες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων.

Προειδοποιώ όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, ότι δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους.

Τους προειδοποιώ ότι, μάταια προσπαθούν να υπονομεύσουν τις αξίες μας, όπως και την προσωπική και πολιτική μου διαδρομή, την αφοσίωσή μου και τις ιστορικές μου σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.

Σχέσεις διαρκείς και αδιατάρακτες από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι σήμερα.

Και βεβαίως, ουδείς μπορεί με αναφορές στο πρόσωπό μου, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον.

Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, τότε, οι πάσης φύσεως σχολιαστές, πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν;

Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πως να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον. Σε ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ανιδιοτελώς, για την υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως, παρά τις αντιξοότητες, για τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουν μπροστά τους η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Σε αυτήν την πορεία, γνωρίζουμε και πως να διαφυλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη από τις επιβουλές των μονίμως απόντων από τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και των πάσης φύσεως συμφερόντων που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είναι που έχουν αξία. Όλα τα άλλα ουδεμία σχέση έχουν με εμένα και την πορεία μου και δεν αφορούν τις προσδοκίες των Ελλήνων».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ iefimerida

Εγκυρες πηγές αναφέρουν, αποκλειστικά στο iefimerida.gr, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την κοινή εμφάνισή του με τον Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση για το βιβλίο της υποψήφιας Μαριλένας Κοππά, έδωσε εντολή στο περιβάλλον του να ξεκινήσουν προεκλογική σταυροφορία υπέρ της ΔΗΜΑΡ.

Τα τηλεφωνήματα γίνονται από τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου στο πολιτικό του γραφείο, οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία με θύλακες που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και ζητούν να ψηφίσουν «δαγκωτό ΔΗΜΑΡ» στις ευρωεκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα όπου είναι βουλευτής, στηρίζουν ανοιχτά τη ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη, αφού από τα μισόλογα και τις νύξεις, το περιβάλλον Παπανδρέου πέρασε στην πράξη και αντί να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, στηρίζει ανοιχτά ένα αντίπαλο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σάλος στο ΠΑΣΟΚ από τη στάση Παπανδρέου

Η ανοιχτή στήριξη στη ΔΗΜΑΡ και στην «εκλεκτή» του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην συνεργάτιδά του και ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά, από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, προκαλεί σάλο στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου, με την κίνηση αυτή, προχωράει σε ανοιχτή ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Εμφανής, πλέον, στόχος του είναι η καταρράκωση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, ώστε να τεθεί θέμα ηγεσίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και αφού θα έχουν προηγηθεί αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η «παπανδρεϊκή» υποψήφια της Ελιάς για τις ευρωεκλογές Κατερίνα Μπατζελή, η οποία προτίμησε να μιλήσει στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο» και να δηλώσει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει 12% στις ευρωεκλογές, τότε θα αντιμετωπίσει εσωτερικό πρόβλημα.

Δεν τον διαγράφω

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, είναι αποφασισμένος να οδηγήσει επίσης τα πράγματα στα άκρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν επιθυμεί την σύγκρουση πριν από τις ευρωεκλογές για να μη ζημιώσει την παράταξη, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Βενιζέλος, στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια αμφιθυμία και δεν πιστεύει στην ιστορική ανάγκη μεγάλων μεταστροφών όπως η ΝΔ, η οποία από αντιμνημονιακή δεν είχε κανένα πρόβλημα να γίνει μνημονιακή, διότι έχει τον πρωθυπουργό, έχει την εξουσία και όλα είναι καλά.

Παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένα για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θέλησε να μπει στο «κλίμα» των ερωτήσεων. Είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στηρίζει την κυβέρνηση και είναι εκείνος που πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους να πετύχει.

Σε ερώτηση αν θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτές είναι παλιές πρακτικές και πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διέγραψε τον κ. Σημίτη, δεν σημαίνει ότι και εκείνος θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο, www.iefimerida.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: