Ο Μπαλτάκος, η Χρυσή Αυγή και ο απένταρος Σώρρας




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – www.mignatiou.com, www.epikaira.gr

Ο ύποπτος ρόλος που διεδραμμάτισε στις άτυπες συνομιλίες με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή ο πρωθυπουργικός φίλος Τάκης Μπαλτάκος πρέπει να προβληματίσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά για πολλούς λόγους, με κυριότερο ότι οι πολίτες νοιώθουν πως οι άνθρωποι που βρίσκονται «κοντά του» ή «γύρω του», είτε δεν είναι επαρκείς, είτε αρκετές φορές κάνουν «του κεφαλιού τους». Και το χειρότερο όλων είναι ότι οι βλακώδεις, αλλά και ύποπτες, ενέργειές τους γίνονται σε εποχές που ο πρωθυπουργός παίρνει βαθιά ανάσα και οι προσπάθειες του έχουν μία μικρή έστω πιθανότητα επιτυχίας.

«Ο αγώνας του πρωθυπουργού είναι τιτάνιος και δεν έχει δίπλα του ένα Αντώνη Λιβάνη ή ένα Πέτρο Μολυβιάτη», μου έγραψε ένας έντιμος πολιτικός του συντηρητικού χώρου, που επέλεγε πάντα να μένει έξω από τις λαμογιές και να έχει το μέτωπό του καθαρό.

Η υπόθεση με τον απαράδεκτο αυτό νεοναζί, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο δεν είχα την ατυχία να γνωρίσω –βεβαίως οι αντιδημοκρατικές πράξεις του και οι γεμάτες με μίσος δηλώσεις του, και γενικά η «φήμη» του έχουν φτάσει προ πολλού μέχρι την Ουάσιγκτον- προβληματίζει τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, που έχει πιστέψει ότι είναι γνήσια η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να σταματήσει την πορεία της χώρας στον γκρεμό. Πως είναι δυνατόν, άτομα όπως ο κ. Μπαλτάκος, να παρέμειναν τόσα χρόνια στο περιβάλλον του πρωθυπουργού χωρίς να αντιληφθεί κανείς τις ακροδεξιές έως και φασιστικές απόψεις τους. Ας προσπεράσω το γεγονός ότι 24 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και τη συντριβή του κομμουνισμού ο κύριος αυτός παραμένει –και το δηλώνει- «αντικομμουνιστής»… Προφανώς έχει κάλλο στον εγκέφαλο. Αλλά δεν είναι δυνατόν, ο πρωθυπουργός και τόσοι συνεργάτες του, να μην πήραν χαμπάρι ότι ο κ. Μπαλτάκος φλερτάριζε με τους νεοναζί της Χ.Α. και στην ουσία προσπαθούσε να τους εξυπηρετήσει.

Δεν γνωρίζω αν πέρασε ποτέ από το μυαλό οποιουδήποτε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί με τη Χ.Α. ή ας πούμε με ένα «κομμάτι» της, που θα αποσκιρτούσε «σε ώρα ανάγκης» και θα στήριζε την κυβέρνηση. Διότι είναι προτιμότερη η πτώση μίας κυβέρνησης παρά η συνεργασία της με μιάσματα του ναζισμού, που ισοπέδωσε την Ελλάδα. Αφήνοντας εκτός κάδρου τον κ. Μπαλτάκο, που είχε εισέλθει σε συνομιλίες με τον φορέα του μίσους Κασιδιάρη, εάν έστω και ένας από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά σκέφθηκε αυτή την αρρωστημένη συνεργασία, τότε και ο ίδιος και η Δεξιά έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Πιστώνω στον πρωθυπουργό τη μάχη του εναντίον της ναζιστικής οργάνωσης και δεν θα πιστέψω τον κ. Μπαλτάκο, που ισχυρίστηκε ότι έκλεισε στη φυλακή τους ηγέτες της για κομματικούς και πολιτικούς λόγους. Ετυχε να βρεθώ με άλλους συναδέλφους στον ίδιο χώρο με τον πρωθυπουργό όταν πληροφορήθηκε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν θα αποφυλακιζόταν και ήταν φανερό σε μένα τουλάχιστον, ότι τα στοιχεία ήταν πολύ ισχυρά και απεδείκνυαν πέραν πάσης αμφιβολίας πως η Χ.Α. είναι και ναζιστική και εγκληματική οργάνωση. Το προηγούμενο βράδυ συναντήθηκε με ένα εκ των μεγαλύτερων υποστηρικτών της Ελλάδας στην αμερικανική Γερουσία, στον οποίο εξήγησε με λεπτομέρειες τις γνωστές πλέον και σε εμάς τους υπόλοιπους αποδείξεις, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Εθνος» σε σειρά δημοσιευμάτων της.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι παρασυρμένοι οπαδοί της, είναι ότι ο άρρωστος εθνικισμός και ο δήθεν πατριωτισμός που πουλά η ναζιστική οργάνωση –ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε, λένε, προδότες- είναι στάκτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Η Χ.Α., όπως και ο κρυφός συνεργάτης της Αρτέμης Σώρρας –ο γνωστός ως και ο εκ Πάτρας απένταρος «τρισεκατομμυριούχος- υπηρετούν σκοπούς εχθρών της Ελλάδας. Και αυτοί δεν είναι οι Αμερικανοί…

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: