Τώρα η σειρά των Κινέζων να εντοπίσουν “αντικείμενα” του Μπόινγκ 777




Κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες για το μαλαισιανό Boeing 777 εντόπισε “αντικείμενα” στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Iliouchine-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών. Το πλήρωμα του κινεζικού αεροσκάφους μεταβίβασε τα νέα δεδομένα στις αυστραλιανές αρχές, καθώς και στο κινεζικό παγοθραυστικό Xuelong, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή.

Για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε:

Πάντως, οι νέες ελπίδες που προέκυψαν, όταν ένας γαλλικός δορυφόρος κατέγραψε εικόνες αντικειμένων να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό, ήταν και πάλι φρούδες, καθώς από τη Μαλαισία λένε τώρα ότι επρόκειτο για «ήχους πιθανών αντικειμένων στην επιφάνεια της θάλασσας, που κατέγραψαν τα ραντάρ».

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, όταν και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

«H Κίνα ενημέρωσε τη Μαλαισία και την Αυστραλία ότι ένα κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο στο νότιο Ινδικό ωκεανό που μπορεί να σχετίζεται με το εξαφανισμένο Boeing» σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Τα αντικείμενα φαίνονται να είναι λευκά και τετράγωνα» πρόσθεσε το Xinhua, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Πρόσθεσε πως θα γίνει περαιτέρω ανάλυση προκειμένου να επιβεβαιωθεί κατά πόσον το ύποπτο αντικείμενο σχετίζεται με το αεροσκάφος 777 της Malaysia Airlines.

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΙΝΑ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, AFP, ANA-MPA, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Xinhua

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: