Το σκοτάδι δεν βοηθά τις έρευνες για το Μπόινγκ 777
Πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, το HMS Echo, βρίσκεται στη ζώνη του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου εντοπίσθηκαν από δορυφόρο, πριν από τέσσερις ημέρες, δύο μεγάλα επιπλέοντα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777.

Νωρίτερα το νορβηγικό φορτηγό πλοίο Hoegh St. Petersburg είχε φθάσει στην περιοχή αυτή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Εκπρόσωπός της διευκρίνισε ότι στην περιοχή ήδη πέφτει το σκοτάδι, και έτσι τα χρονικά περιθώρια για την έρευνα στη ζώνη είναι πολύ περιορισμένα για σήμερα.

Το νορβηγικό πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο ακτικείμενα που εντοπίσθηκαν εδώ και τέσσερις ημέρες από δορυφόρο 2.500 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Νωρίτερα δύο αεροσκάφη, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό, είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις την περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν κάτι και ανέφεραν ότι σύννεφα και βροχή περιορίζουν την ορατότητα στη ζώνη των ερευνών.

Στο μεταξύ: Οι αρχές της Μαλαισίας υπογράμμισαν την ανάγκη να επαληθευτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές, οι οποίες δήλωσαν ότι εντόπισαν από εικόνες δορυφόρου δύο μεγάλα αντικείμενα “που ενδεχομένως έχουν σχέση” με την πτήση MH370 η οποία εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες. 

“Κάθε ένδειξη είναι και μια ελπίδα”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. Ωστόσο “πρέπει να διαθέτουμε συνοχή. Θέλουμε να εξακριβώσουμε, θέλουμε να επαληθεύσουμε”, τόνισε.

Την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει η Αυστραλία να μπορεί να στείλει πλοία και αεροσκάφη το συντομότερο δυνατόν στην περιοχή για να ερευνήσουν τα δύο αυτά αντικείμενα που επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα οποία ίσως ανήκουν στο αεροσκάφος.

Η Κίνα ζήτησε από την πρεσβεία της στην Αυστραλία να παραμένει σε στενή επαφή με την αυστραλιανή κυβέρνηση και να βοηθήσει στις προσπάθειες των ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του υπουργείου εκδόθηκε μετά τη δήλωση αυστραλών αξιωματούχων ότι ένα αεροσκάφος AP-3C Orion της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας βρίσκεται ήδη στο σημείο αυτό και ότι και άλλα αεροσκάφη κατευθύνονται εκεί. Ένα εμπορικό πλοίο αλλάζει την πορεία του και αναμένεται να φθάσει στην περιοχή σε λίγες ώρες.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA – Φωτογραφία SKYNEWS

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal