Πιέσεις Ομπάμα για λύση του Παλαιστινιακού




Συνέντευξη στον Jeffrey Goldberg του BLOOMBERG παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου υπό τον τίτλο «Obama to Israel — Time Is Running Out», με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος όπως επισημαίνει ο Jeffrey Goldberg στην εισαγωγή της συνέντευξης, είχε την πρόθεση να πει στον Ισραηλινό Πρωθυπουργός ότι το μέλλον του Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ζοφερό, λόγω της διεθνούς απομόνωσης και της δημογραφικής καταστροφής, εάν συνεχίσει να αρνείται την υιοθέτηση της προτεινόμενης από τις ΗΠΑ ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους. Ο Ομπάμα θέλει να προειδοποιήσει τον Netanyahu ότι πλησιάζει η ώρα που το Ισραήλ θα παύσει να αποτελεί μια Δημοκρατία με εβραϊκή πλειοψηφία, και να του τονίσει ότι ο ίδιος, ως Πρωθυπουργηός, διαθέτει το σθένος και την πολιτική αξιοπιστία για να αποτρέψει τον λαό του από την καταστροφή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί τον Πρόεδρο Αμπάς ως το πιο μετριοπαθή Παλαιστίνιο ηγέτη που υπήρξε ποτέ και γι’ αυτό ασκεί πιέσεις για κάποια κίνηση από την ισραηλινή πλευρά, σχετικά με την κατοχή της Δυτικής Όχθης ή τους περιορισμούς που ασκούνται στους Αραβο-ισραηλινούς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική του έναντι της Συρίας και του Ιράν, δηλώνοντας ότι η απειλή χρήσης βίας διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη Συρία, ενώ οδήγησε στην αναστολή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

http://www.bloombergview.com/articles/2014-03-02/obama-to-israel-time-is-running-out 

Photo by Jewish Post

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: