Γιορτή Κυπριακού Κρασιού στο κέντρο της Μελβούρνης




Σε διαφορετικό χώρο αλλά με την «παραδοσιακή συνταγή» και με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σαββατοκύριακο η «Γιορτή του Κρασιού» που διοργάνωσε για 20η συνεχή χρονιά η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης.

Φέτος η Γιορτή έγινε στο Σάουθ Γουάρφ εκεί που ενώνεται το ποτάμι Γιάρα της Μελβούρνης με το λιμάνι της. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα στο κέντρο της πόλης. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε πολλές χιλιάδες Μελβουρνιώτες και όχι μόνο ομογενείς να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγουδιστές, χορευτικά συγκροτήματα, κυπριακά εδέσματα και γλυκόπιοτο κυπριακό κρασί. Παράλληλα και μέσω ειδικής έκθεσης προβλήθηκε προς την αυστραλιανή κοινωνία και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και το αίτημα για μόνιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση.

Η επίσημη έναρξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου παρουσία πλήθος κόσμου και επισήμων τους οποίους παρουσίασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Τζιμ Γουντ. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκφρατίας Γιάννης Ιακώβου, οι ομογενείς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού, Τζένη Μικάκου και Γιάννης Πανταζόπουλος.

Η Γιορτή του Κρασιού της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης που ξεκίνησε το 1995 συνοδεύεται και με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, κυπριακά εδέσματα και εκθεσιακό υλικό, ανεκτίμητης αξίας για τους κατόχους τους, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα, που οδηγούν στα μονοπάτια της λαϊκής παράδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία αρχείου Έθνος (www.ethnos.gr)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: