Εφυγε ο Τάσος Μητσόπουλος
Ο Υπουργός Αμυνας Τάσος Μητσόπουλος πέθανε σήμερα, μετά τη χθεσινή εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στις 1.30 μετά το μεσημέρι.

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965.  Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ). Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:

Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.

Πολιτική διαδρομή:

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής οργάνωσης Πρωτοπορία (1978-2000) καθώς και μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) την περίοδο 1988-1990. Εκλέγηκε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1993) και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1989-1993).

Ήταν επίσης διευθυντής του Γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1993-1995) και σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1995-1997). Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-2005) και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1999-2008).

Ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τη 14η Μαρτίου 2014. Ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας τη 14η Μαρτίου 2014.

Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου

Εκφράζω το συγκλονισμό μου και τη βαθιά θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του εκλεκτού ανθρώπου, Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν ένας πολιτικός άνδρας που διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του.

Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια τη χώρα μας, το λαό μας και το κόμμα του και δικαίως κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών απόψεων.

Η κυπριακή πολιτική ζωή είναι από σήμερα φτωχότερη.

Στη σύζυγο, τα παιδιά του και την ευρύτερη οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου και τους εύχομαι δύναμη και κουράγιο.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου εκφράζω και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δημοκρατικό Συναγερμό και τους φίλους και συνεργάτες του Τάσου Μητσόπουλου. Αιώνια ας είναι η μνήμη του.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Ο Τάσος Μητσόπουλος διακρινόταν για το πολιτικό και ανθρώπινο ήθος του, την αξιοπρέπεια και πολιτική μετριοπάθεια. Ευγενικός με όλους και πάντοτε. Συνιστά απώλεια  για την πολιτική ζωή του τόπου ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Εκφράζουμε τα πραγματικά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, γνωρίζοντας πως δεν απαλύνει ούτε τον πόνο τους ούτε αντικαθιστά την μεγάλη τους απώλεια. Το ίδιο εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας και στην παράταξη του, την οποία υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο για χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑΝΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη βαθιά και την ειλικρινή της θλίψη για το ξαφνικό θάνατο του Υπουργού Άμυνας. Ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε την πατρίδα του, με την ενεργό του εμπλοκή στον πολιτικό στίβο από νεαρή ηλικία και  από διάφορες θέσεις. Η δράση και το ήθος του αποτελεί ένα  λαμπρό  και ελπιδοφόρο παράδειγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Σεμνός, ακούραστος και ιδεολόγος, αγαπήθηκε από όλους τους πολίτες και όλους τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Η Κύπρος σήμερα έχασε ένα εξαίρετο άνθρωπο και ένα σπουδαίο πολιτικό που κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών. Στην οικογένεια και στους οικείους του, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Η Συμμαχία Πολιτών αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις και τις προεκλογικές της δράσεις μέχρι και την τέλεση της κηδείας του Υπουργού. Καλό ταξίδι Τάσο. Αιωνία σου η μνήμη.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal