Θλιμμένη αλλά άνετη η Τριερβελέρ στην Ινδία – “Εχασε τον άνθρωπο που αγαπούσε» είπε φίλη της




Ρεπορτάζ ΕΘΝΟΣ

Υπό τα καταιγιστικά φλας των φωτογράφων και περικυκλωμένη από δεκάδες δημοσιογράφους κατέφθασε στην Ινδία για την φιλανθρωπικού σκοπού επίσκεψή της η… εκπεσούσα πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Το αεροσκάφος που μετέφερε την πρώην πρώτη κυρία προσγειώθηκε στο Μουμπάι (Βομβάη) λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ενώ η λιμουζίνα που θα την περίμενε στο αεροδρόμιο είχε κυριολεκτικά περικυκλωθεί από τους δημοσιογράφους.

Η Βαλερί Τριερβελέρ, της οποίας ο ιστοχώρος στην επίσημη σελίδα του Μεγάρου Ηλυσίων, όπως και ο επίσημος λογαριασμό της στο twitter αλλά και το γραφείο της με το πενταμελές προσωπικό στο προεδρικό μέγαρο έχουν ήδη κλείσει- έδειχνε άνετη και χαλαρή, έχοντας ήδη απολαύσει μία α΄ θέσης πτήση της Air France.

Τρεις σωματοφύλακες και ουκ ολίγοι άνδρες του Ινδικού Στρατού επιφορτίσθηκαν με το καθήκον να κρατήσουν το πλήθος μακριά από την Τριερβελέρ η οποία αρκέσθηκε να μοιράζει αμήχανα χαμόγελα και να χαιρετάει.

H Βαλερί Τριερβελέρ συνέχισε να χαιρετάει και από το πίσω κάθισμα της μαύρης λιμουζίνας που την μετέφερε στο 5 αστέρων ξενοδοχείο «Taj Majal Palace».

Αναλόγως μεγαλοπρεπής ήταν και η αναχώρησή της από το Παρίσι. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ της γαλλικής πρωτεύουσας την οδήγησε επίσης λιμουζίνα συνοδευόμενη από μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας.

Στέλεχος του Μεγάρου των Ηλυσίων διαβεβαίωνε πάντως ότι η χθεσινή ήταν η τελευταία φορά που στην Βαλερί Τριερβελέρ παρεσχέθησαν πάσης φύσεως κρατικές διευκολύνσεις.

Στο πρόγραμμα της Τριερβελέρ , η οποία αρνήθηκε να υπογράψει τα σχετικά νομικά έγγραφα αφήνοντας τον Ολάντ στην άχαρη θέση να ανακοινώνει το διαζύγιο με προσωπική δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο το απόγευμα του Σαββάτου- περιλαμβάνεται και μία επίσκεψη σε νοσοκομείο Παίδων.

Η φίλη της, Charlotte Valandrey, που την συνοδεύει στο ταξίδι δήλωσε σχετικά: «Η Βαλερί είναι μια δυνατή γυναίκα με μεγάλη καρδιά. Είχε ασχοληθεί με την ACF (σσ: πρόκειται για την οργάνωση Δράση κατά της Φτώχειας που χρηματοδοτεί και την επίσκεψή της) πολύ πριν ο Ολάντ γίνει πρόεδρος».

Όσο για τα -εικαζόμενα- βαθύτερα αισθήματά της μετά την «αποκαθήλωση»; Η Le Parisien φιλοξενεί σήμερα τα λόγια ενός «φίλου» της που -όπως αναφέρει η Daily Mail- πιστεύεται ότι συνιστούν δημοσιογραφική διαρροή της ίδιας της Τριερβελέρ:

«Αυτό που την λυπεί δεν είναι ότι εγκαταλείπει το Μέγαρο και την κοσμικότητά του, αλλά ότι χάνει τον άνθρωπο που αγαπούσε».

hollande-France01-25january2014

 

Διαβάστε ακόμη: Εργένης ο Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων;

Ο Ολάντ χώρισε την Βαλερί – Υποσχέθηκε να μιλησει για τη σχέση τους

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έδωσε ένα τέλος το Σάββατο στον σάλο που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η προσωπική του ζωή, ανακοινώνοντας τον χωρισμό μεταξύ του ίδιου και της επί πολλά χρόνια συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Ο Ολάντ, 59 ετών, ανακοίνωσε «στο τέλος της κοινής του ζωής με την Βαλερί Τριερβελέρ» αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων AFP, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου.

Η Τριερβελέρ, 48 ετών, πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Παρισιού πριν από μία εβδομάδα, όπου νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες με σημάδια κατάθλιψης εξαιτίας των αποκαλύψεων για την παράνομη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέτ.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώην πλέον σύντροφος του Γάλλου προέδρου ανάρτησε μέσω του λογαριασμού της στο Tweeter ένα μήνυμα ευχαριστώντας το προσωπικό του Μεγάρου των Ηλυσίων, αφότου πέρασε χρόνια στο πλάι του Ολάντ ως η «ανεπίσημη» πρώτη κυρία της χώρας.

«Είμαι ευγνώμον στο εξαιρετικό προσωπικό των Ηλυσίων», έγραψε η Τριερβελέρ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αφοσίωσή τους ή τα συναισθήματα τη στιγμή της αποχώρησης».

Στις 10 Ιανουαρίου, το περιοδικό Closer δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες υποτίθεται πως φαίνεται ο Ολάντ πάνω σε ένα μηχανάκι να πηγαίνει να συναντήσει σε ραντεβού την Γκαγιέτ. Ο Ολάντ αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο υποσχέθηκε να μιλήσει σχετικά με τη σχέση του με την Τριερβελέρ πριν από την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Ολάντ και η Τριερβελέρ, οι οποίοι δεν έχουν παντρευτεί, ξεκίνησαν να έχουν σχέση ενώ ο Γάλλος πρόεδρος εξακολουθούσε να συζεί με τη μητέρα των 4 παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Οι δυο τους χώρισαν το 2007.

Η Τριερβελέρ έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο.

ΠΗΓΗ: REUTERS, DPA, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: