Τι άραγε προσπαθεί να ανακοινώσει ο κ. Χατζηδάκης στους καταθέτες…




Δεν μπορούν να υπάρχουν «κορόιδα» που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και «έξυπνοι» που εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις δεν πληρώνουν, τονίζει ο Kωστής Xατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».

Τόνισε ακομα ότι εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες.

Δεν υπάρχει λόγος να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα και που καλύπτονται πίσω από αυτές τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν, αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όχι μόνον γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν «κορόιδα» που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και «έξυπνοι» που εκμεταλλεύονται τις διατάξεις αυτές, αλλά και γιατί εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες. Kαι αυτό δεν θέλουμε φυσικά ούτε να το σκεπτόμαστε, θα ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως η  λύση θα είναι ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Πρώτος πυλώνας η δικαστική προστασία που παρέχεται από τους νόμους 3869/2010 και 4161/2013, για την οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση από την τρόικα.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά ένα μεταβατικό σύστημα για το 2014, ως προς την εξωδικαστική προστασία και,

Ο τρίτος πυλώνας είναι μια μόνιμη λύση από το 2015 και μετά, κατά το ιρλανδικό πρότυπο ή το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την εξωδικαστική προστασία.

ΠΗΓΗ: Ημερησία, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: