Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά της Ελλάδας υπόσχεται ο Μανιάτης




Το ηλεκτρικό ρεύμα θα επανασυνδεθεί στις φτωχές ελληνικές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, μετά και τους πρόσφατους θανάτους που προκάλεσε η χρήση κεριών και αυτοσχέδιων μηχανισμών θέρμανσης, αναφέρει ανταπόκριση των  Oliver Staley και Eleni Chrepa στο BLOOMBERG με τίτλο «Greece to Restore Electricity to Poor Disconnected Households».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι θα επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στις «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» οι οποίες θα ταυτοποιούνται από επιτροπές που θα δημιουργηθούν στους δήμους, ενώ τα ονόματά τους θα προστεθούν στις ανάλογες λίστες της ΔΕΗ με τα φτωχά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υπήρξαν 257.000 αποσυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, λόγο της μη εξόφληση λογαριασμών, ξεπερνώντας κατά 5,4% το ποσοστό του προηγούμενου έτους.

Σε δηλώσεις του προς το κανάλι Μέγκα ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ζήτησε από τους δήμους να χρησιμοποιήσουν τις λίστες που διαθέτουν για τη διανομή τροφίμων με εκείνες της ΔΕΗ ώστε να εμπλουτισθεί ο κατάλογος με τους αναξιοπαθούντες.

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-09/greece-to-restore-electricity-to-poor-disconnected-households.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: