Εκτενής κάλυψη στα διεθνή ΜΜΕ της επίθεσης τρομοκρατών στο Χαλάνδρι




Εκτενή κάλυψη στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχε η τρομοκρατική επίθεση κατά του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα με πρωτογενείς ανταποκρίσεις ή αναδημοσιεύσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ο Marcus Bensasson and ο Paul Tugwell σε ανταπόκρισή τους στο BLOOMBERG με τίτλο «German Ambassadors Residence in Athens Sprayed With Bullets» αναφέρονται στο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια».

Η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στις 3.30.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας» ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι είχε «ως μόνο και προφανή στόχο να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε».

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Martin Schaefer, δήλωσε ότι η επίθεση δεν πρόκειται να διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ότι η Ελλάδα θα εντείνει τα μέτρα φρούρησης των γερμανικών εγκαταστάσεων.

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-30/german-ambassador-s-residence-in-athens-sprayed-with-bullets.html

Ο Stelios Bouras σε ανάλογη ανταπόκρισή του στην WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Gunmen Fire On German Envoys Home in Athens» αναφέρεται στο χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές καταδίκασαν την επίθεση, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα παραμείνουν ισχυρές.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πολλοί Έλληνες θεωρούν τη Γερμανία ως υπεύθυνη για την αυστηρή λιτότητα που εφαρμόζεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ενώ οι επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων στην Ελλάδα συνοδεύονται συχνά από βίαιες διαδηλώσεις.

Οι σχέσεις ωστόσο μεταξύ των δύο χωρών βελτιώθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προώθησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την οικονομική στήριξη των πιστωτών της χώρας, ενώ η κα Μέρκελ εξέφρασε την στήριξή της στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, ευχαρίστησε χθες τις ελληνικές αρχές για την άμεση και σοβαρή απάντηση στην επίθεση, αφού δέχτηκε προηγουμένως τηλεφώνημα από τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση, δηλώνοντας ότι αυτή αποσκοπούσε στην αμαύρωση της εικόνας της Ελλάδας λίγο πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Ο Γερμανός υπουργός τόνισε επίσης ότι η επίθεση δεν πρόκειται να καταστρέψει τις καλές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, μεταξύ των Γερμανών και των Ελλήνων.

Σε ξεχωριστή του τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε σχετικά με την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την εξιχνίαση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Το τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να συσχετισθούν με τους ειρηνικούς αγώνες των Ελλήνων κατά των μέτρων λιτότητας.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304137304579289771045216450?KEYWORDS=greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: