Διαφορές για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ μεταξύ της Τρόικα και της Αθήνας




Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και οι υπόλοιποι των δανειστών, πιστεύουν ότι πρέπει να αυξηθεί και πάλι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην εστίαση, να αυξηθεί δηλαδή στο 23%, διαφορετικά –όπως ισχυρίζονται- θα έχουμε και άλλο κενό, περίπου 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ. “Θεωρούν ότι η δοκιμή απέτυχε”, τόνισε ενημερωμένη πηγή στο Mega.

Επίσης, στην Ουάσιγκτον υποστηριζουν ότι με την επιμονή τους στο θέμα των πλειστηριασμών οι εκπρόσωποι των δανειστών βασικά κυνηγούν τους λεγόμενους “κακοπληρωτές εκ προθέσεως” και τους “στρατηγικούς παραβάτες” του νόμου, όπως τους χαρακτηρίζουν. Είναι αυτοί που δεν πληρώνουν ενώ έχουν εισοδήματα και καταθέσεις στις τράπεζες, δήλωσε η ενημερωμένη πηγή.

Ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τις ευάλωτες τάξεις και τους αποδεδειγμένα φτωχούς και τονίζουν ότι “επιθυμούν να σπάσουν την κουλτούρα των κακοπληρωτών”. Θεωρούν ότι μετά το 2009 έχει δημιουργηθεί μία κουλτούρα από τους κατέχοντες να μην πληρώνουν, επειδή δήθεν δεν πληρώνει και ο γείτονας.

Υπογραμμίζουν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο θέμα των πλειστηριασμών και εάν η κυβέρνηση προστατεύσει όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, τότε η “τρύπα” των τραπεζών θα είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να χρειάζονται νέα βοήθεια και οι τράπεζες.

Και επειδή υποστηρίζουν ότι το ένα θέμα επηρεάζει το άλλο, ισχυρίζονται ότι στην περίπτωση αυτή, θα υπάρξει μεγαλύτερο χρηματοδοτικό κενό.

Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και υποστηρίζουν ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή και η επιθεώρηση αφορά τα μέτρα του Ιουλίου, δεν αφορά νέα μέτρα.

Τέλος, τονίζεται ότι ούτε τα μέλη των τεχνικών ομάδων επέστρεψαν στην Ελλάδα, κάτι που αυξάνει την αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της επιθεώρησης πριν από το τέλος του χρόνου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: