Societe Generale: Μή βιώσιμο το ελληνικό χρέος




Η Michala Marcussen, επικεφαλής οικονομικού τομέα στη Societe Generale Corporate & Investment Banking, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του CNBC («Greece’s debt level is unsustainable: pro») επεσήμανε ότι το χρέος της Ελλάδας, σε μακροοικονομικό επίπεδο, δεν είναι βιώσιμο, ενώ η οικονομία της βρίσκεται σε ύφεση.

Γι’ αυτό το λόγο προβλέπει ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή είτε μια διαγραφή του χρέους που διακρατεί ο δημόσιος τομέας, είτε μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης των δανείων.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000184130&play=1

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΟΣΗΣ

Η Ευρωζώνη ανέβαλε την απόφασή της για την έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα, έως την Παρασκευή, καθώς η Αθήνα δεν εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις που τέθηκαν στις αρχές του μήνα, αναφέρουν σε ανταπόκρισή τους στη WALL STREET JOURNAL οι Gabriele Steinhauser (Βρευξέλλες) και Nektaria Stamouli (Αθήνα) με τίτλο «Euro Zone Holds Off on Payment to Greece».

Όπως επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, το Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να υιοθετήσει τις εναπομείναντες, από τις 22, προαπαιτούμενες δράσεις για να αποδεσμευθεί η δανειακή δόση των 4 δις ευρώ.

Αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών υποβάθμισαν την καθυστέρηση, δηλώνοντας ότι θα ανταποκριθούν εύκολα στο χρονοδιάγραμμα, ενώ πρόσθεσαν ότι η σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών αναμένεται να περάσει χωρίς προβλήματα.

Η καθυστέρηση ωστόσο αποτελεί μια ακόμη ένδειξη, όπως επισημαίνεται, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά η Ελλάδα για το πακέτο διάσωσης των 173 δις ευρώ. Αξιωματούχοι σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χρηματοδοτικό κενό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πολλοί εξ αυτών αναμένουν δύσκολες διαπραγματεύσεις προς τα τέλη του έτους για το ενδεχόμενο «κουρέματος» μέρους του ελληνικού χρέους.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323610704578625723432981676.html?KEYWORDS=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: