Σύντομα η απόφαση της Κομισιόν για συγχώνευση της Aegean με την Ολυμπιακή




Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, πρόταση που το 2011  η Επιτροπή παρεμπόδισε επικαλούμενη αντιμονοπωλιακά επιχειρήματα, αναφέρει η Μαρία Αλαφούζου, σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «European Commission Weighs Greek Airlines Deal».

Το αποτέλεσμα της απόφασης, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα αποτελέσει ένδειξη ως προς το ποιο βαθμό η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι έτοιμη να προσαρμόσει τις πολιτικές της στις σκληρές οικονομικές πραγματικότητες της δοκιμαζόμενης από την ύφεση νότιας Ευρώπης. Σημειώνεται επίσης ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Επιτροπή απέρριψε την πρόταση συγχώνευσης των Ryanair και Aer Lingus στην Ιρλανδία, σε μια άλλη χώρα που δοκιμάζεται επίσης σκληρά από την οικονομική ύφεση, μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Από την πλευρά της Olympic Air, ο Γ. Κουλούρης, αναπληρωτής δiευθυντής της Marfin Investment Group, στην οποία ανήκει η Olympic Air, τόνισε ότι οι δύο προτάσεις συγχώνευσης είναι πολύ διαφορετικές, τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και από πλευράς της φύσεως της αγοράς.

http://www.nytimes.com/2013/06/17/business/global/european-commission-weighs-greek-airlines-deal.html?_r=0&pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: