Παναρίτη: Ο Σίσυφος και οι Ελληνες




Εκτενές άρθρο της πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και ιδρύτριας της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων «Panel Group», Έλενας Παναρίτη για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δυσοίωνες προοπτικές της εφαρμοζόμενης  δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα φιλοξενεί η διαδικτυακή HUFFINGTON POST, με τίτλο «Just Like Sisyphus, Greeks Are Forever Pushing That Boulder Up the Hill».

Η κα Παναρίτη προβάλλει τις επιφυλάξεις της για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, υπό την ηγεσία της νέας, δικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο πρόβλημα που εμφανίζεται και αφορά στην εξάρτηση της Ελλάδας από την αναπτυξιακή βοήθεια.

Αυτή η προβληματική κατάσταση, τονίζεται, επιδεινώνεται περαιτέρω από την έλλειψη εμπειρίας και γνώσεων της τρόϊκας για την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, η αρθρογράφος επισημαίνει ότι αυτό που πρέπει να πράξει η νέα κυβέρνηση συνασπισμού είναι να εφαρμόσει μεθόδους απλούστευσης ως προς τον καθορισμό και την εφαρμογή των δημοσιονομικών κανονισμών, επίσης να επιδείξει συνέπεια κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων,  καθώς και αποτελεσματική ηγεσία.

http://www.huffingtonpost.com/elena-panaritis/just-like-sisyphus-greeks_b_3509148.html?utm_hp_ref=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: