Αναστασιάδης, Χριστόφιας και Ντάουνερ…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα αποκαλυπτήρια του Αλεξάντερ Ντάουνερ, τον οποίο ξεγύμνωσε κυριολεκτικά ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης στο «Φιλελεύθερο», ανέμενα πως θα τα μελετούσε λέξη προς λέξη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκεί θα ανακάλυπτε ένα εκατομμύριο λόγους για να εξαποστείλει τον πρώην στενό του φίλο, με τον οποίο συνεργάζονταν και -θα πρόσθετα- «συνομωτούσαν» εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου που αποδείχθηκε πολύ, μα πάρα πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

            Το πλέον σημαντικό που θα ανακάλυπτε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης στο εξαιρετικό κείμενο του καθηγητή, ήταν ότι ο Αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν τιμά τις φιλίες, όλες είναι περιστασιακές και όλες γίνονται για να εξυπηρετούν την ατζέντα και τα συμφέροντά του.

Είχα προειδοποιήσει πολύ νωρίς, ότι ο κ. Ντάουνερ «κρατά» γερά τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς που συνομιλούσαν μαζί του και συναγωνίζονταν στο ποιός θα του δώσει περισσότερες πληροφορίες. Τους έχει φακελλωμένους στα έγγραφά του, που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα έκλεψε ένας Κυπατζής από τη δεσποινίδα Σόνια (στο Holliday Inn της Λευκωσίας) και τα έστειλε σε μένα (στην Αμερική)… Ενώ όσοι γνωρίζουν την ιστορία, πιστεύουν ότι ο κ. Ντάουνερ ήταν αυτός που έστειλε τα πακέτα στην οικία μου και αργότερα το ηλεκτρονικό μήνυμα –βεβαίως δεν τα έστειλε όλα- για να εκφοβίσει τους πολιτικούς και να τους καταστήσει όμηρους για πάντα.

Τότε, ο κ. Χριστόφιας δειλίασε και δεν άγγιξε τον Αυστραλό, και αναμενόμενο ήταν να λοιδωρεί τον πρώην Πρόεδρο ο κ. Ντάουνερ, αφού μετά από ένα τέτοιο «κακούργημα» δεν τιμωρήθηκε, αντιθέτως του παραχώρησε το δικαίωμα να αναμειγνύεται και στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου.

Η συμπεριφορά του κ. Ντάουνερ την εβδομάδα που πέρασε ήταν άκρως απαράδεκτη. Ξεπέρασε και το χειρότερο του εαυτό. Αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ψέματα όταν ανακοίνωσε ότι το έγγραφο με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις το έλαβε στις 16 Μαίου. Και εξανάγκασε τον κ. Αναστασιάδη να παραδεχθεί το ψέμα, και να ενοχοποιήσει συνεργάτες του, οι οποίοι δήθεν έλαβαν το έγγραφο και δεν τον ενημέρωσαν. Ας δεχθούμε ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα. Γιατί δεν έδιωξε αυτούς τους συνεργάτες του, που του έκρυψαν το έγγραφο Ντάουνερ και τον εξέθεσαν στον κυπριακό λαό; Είναι βέβαιο πως ο κ. Αναστασιάδης έλαβε γνώση του εγγράφου στις 30 Απριλίου και είναι επιβεβαιωμένο ότι έγινε συζήτηση με τους συνεργάτες του, οι οποίοι ειρωνεύθηκαν και τον κ. Χριστόφια για τις υποχωρήσεις του.

Ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε συνεργάτες, που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με τον κ. Ντάουνερ. Τα έγγραφά του είναι αποκαλυπτικά και η μελέτη τους θα βοηθήσει τον κ. Αναστασιάδη. Πως δέχεται συμβουλές από ανθρώπους χωρίς σπονδυλική στήλη, οι οποίοι συζητούσαν με το δαιμόνιο Αυστραλό τρόπους επιβολής του νέου σχεδίου για την Κύπρο; Και μετά την απόκρυψη του κειμένου από τους συνεργάτες του, όπως διατείνεται ο ίδιος, γιατί δεν διατάζει έρευνα για την πορεία του εγγράφου;

Οι παλινωδίες του Προέδρου της Δημοκρατίας σε διάστημα δύο μηνών τείνουν να ξεπεράσουν τα τραγικά λάθη του κ. Χριστόφια. Μέχρι την Πέμπτη πριν το δείπνο για άλλα διαβεβαίωνε το λαό. Μετά το δείπνο ήταν ο παλιός καλός (για τους ξένους) Αναστασιάδης. Εάν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, μέχρι τον άλλο μήνα σίγουρα δεν θα θυμάται κανένας τον προκάτοχό του…

www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: