Αγριος πόλεμος Βγενόπουλου-Τσιρώνη




Τις τρεις δικαστικές αποφάσεις που, όπως αναφέρει, τον δικαιώνουν «πανηγυρικά», για τις αγωγές που είχαν υποβληθεί εναντίον του από την  Marfin Egnatia Bank, την Marfin Investment Group και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, απέστειλε την Τετάρτη στην κυπριακή Βουλή ο Δημήτρης Τσιρώνης, πρώην Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, μέλος της Εξεταστικής και Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο σε σχετική ανακοίνωση, ο πρώην Βουλευτής αναφέρει ότι είχαν υποβληθεί εναντίον του συνολικά τρεις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες ως αβάσιμες από τη Δικαιοσύνη, με τις Δικαστικές Αποφάσεις 2533/2012, 3163/2012 και 5407/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αντίστοιχα.

Ο κ. Τσιρώνης προσθέτει επίσης ότι δίνεται απάντηση «σε διάφορες ανεύθυνες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την κυπριακή και την ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με το τεράστιο αυτό ζήτημα που οδήγησε σε μια νέα τραγωδία την Κύπρο και τον αδελφό κυπριακό λαό».

Αναφέρεται εξάλλου στην παρουσία του, την Τρίτη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι αποδέχθηκε να καταθέσει «με βαριά τη συναίσθηση του χρέους και του καθήκοντος που είχα να συμβάλω στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της κυπριακής κρίσης».

Συμπληρώνει ότι μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών παρακολούθησε και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, λόγω της σπουδαιότητας που αποδίδει η πολιτική ηγεσία στη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην κρίση.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών συνοπτικό υπόμνημά του και τα αποσπάσματα των δύο πορισμάτων των Επιτροπών της ελληνικής βουλής, που αφορούσαν στην υπό διερεύνηση υπόθεση, καθώς και υπόμνημα με το ίδιο περιεχόμενο, για να διαβιβαστεί προς την τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία.

Πηγή: http://www.cna.org.cy/ – Φωτογραφία: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: