Σόιμπλε: Η ανεργία των νέων το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη




Η αποτυχία της ΕΕ ως προς την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας στους νέους μπορεί να δυναμιτίσει τη δημοκρατική στήριξη προς τις κυβερνήσεις των κ-μ της, δήλωσε χθες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble, σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο, λίγο πριν τη διήμερη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών του Group-7 στη Βρετανία, επισημαίνει ο Stephen Castle σε ανταπόκριση από το Λονδίνο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «German Finance Minister Puts Focus on Unemployment». 

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η δήλωση Schauble συνιστά «εμφανή παραδοχή ότι το επίκεντρο της ευρωζώνης στη λιτότητα πρέπει να αμβλυνθεί από άλλες πολιτικές». Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο κ. Schauble χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης, πρεσβεύοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο της ενίσχυσης της ανάπτυξης, αλλά με βιώσιμο τρόπο.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα άγγιξε τον περασμένο Ιανουάριο το 27%, την ίδια στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στους νέους έχει υπερβεί το 60%.

http://www.nytimes.com/2013/05/10/business/global/german-finance-minister-puts-focus-on-unemployment.html?pagewanted=print

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Στην άνοδο της ανεργίας σε Ελλάδα και Πορτογαλία αναφέρεται σύντομο δημοσίευμα των FINANCIAL TIMES υπό τον τίτλο «Joblessness Hits Fresh Highs in Portugal and Greece».

Η ανεργία ανήλθε στο 27% το Φεβρουάριο στην Ελλάδα, που διανύει το έκτο έτος ύφεσης, και στο 64,2% για τους νέους από 16 έως 24 ετών. Αν και οι κυβερνήσεις της περιφέρειας σχεδιάσουν την ελάττωση του ρυθμού μείωσης του ελλείμματος, η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, εξαιτίας των αναμενόμενων απολύσεων στον δημόσιο τομέα και των όχι επαρκώς ισχυρών εξαγωγών. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και άρθρο στην GUARDIAN («Portugal’s Unemployment Rate Hits 18%»).

http://www.ft.com/cms/s/0/aa7156cc-b8a6-11e2-a6ae-00144feabdc0.html#axzz2SrjG5dgw

http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/09/portugal-unemployment-government-cuts?INTCMP=SRCH

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: