Κύπρος: Εκδοση Οδηγού Συμπεριφοράς των Δημοσίων Υπαλλήλων




Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία υπό την Προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη έχει εγκρίνει τον Οδηγό Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας του Δημοσίου Υπαλλήλου και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του.

Η εισαγωγή του εν λόγω Οδηγού εντάσσεται στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης, ειδικότερα για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της εικόνας της Δημόσιας Υπηρεσίας, με σκοπό την περιγραφή, με λιτό και άμεσο τρόπο, των ευθυνών και υποχρεώσεων του δημόσιου υπαλλήλου σε οποιαδήποτε βαθμίδα τις ιεραρχίας και αν βρίσκεται καθώς και της αναμενόμενης συμπεριφοράς του ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κοινό.

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη ΔΕΦΑ: Το Υπουργικό Συμβούλιο, διόρισε την Δρα Ελένη Βασιλειάδου (φωτογραφία) στη θέση του Προέδρου της ΔΕΦΑ και τον Δρα Μιχάλη Ανδρέου στη θέση του Μέλους της ΔΕΦΑ.

Η  Δρ Βασιλειάδου είναι διδάκτωρ Χημικός – Μηχανολόγος και, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Ανάπτυξης της εταιρείας Shell International Gas Limited London, UK. Ο Δρ Ανδρέου είναι διδάκτωρ στη Διοίκηση Μηχανολογίας και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DALEC.

Ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ΣΠΕ: Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών (τροποποιητικός) (αρ. 2) Νόμο του 2013 που σκοπό έχει την τροποποίηση των περί συνεργατικών εταιρειών νόμων του 1985 (αρ.1) του 2013 ούτως ώστε:

Να δημιουργηθεί μετοχικό κεφάλαιο στις Συνεργατικές Πιστωτικές Εταιρείες (ΣΠΕ) και κατ΄ επέκταση να μετατραπεί η απεριόριστη ευθύνη των μελών των εν λόγω εταιρειών σε περιορισμένη δια μετοχών, για σκοπούς ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους βάσης.

Η μετατροπή της ευθύνης να γίνεται με σχετική γνωστοποίηση του Εφόρου και η ισχύς της μετατροπής να αρχίζει 30 μέρες μετά τη δημοσίευση της γνωστοποίησης αυτής στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Να παρέχεται η δυνατότητα και στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα (ΣΠΙ), πέραν της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Λτδ να εκδίδουν μετοχές τάξης Β’ για σκοπούς ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των εν λόγω Ιδρυμάτων (core equity tier 1 capital).

Να παρέχεται η δυνατότητα εξαγοράς (υπό προϋποθέσεις) από τις συνεργατικές εταιρείες και των μετοχών τάξης Α’ πέραν των μετοχών τάξης Β’.

Φωτογραφία: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: