Η GDF SUEZ αγόρασε το 9% των μετοχών του NABUCCO




Η γαλλική GDF Suez  συμφώνησε να αγοράσει -χωρίς να αποκαλυφθεί το τίμημα-από την αυστριακή  OMV μετοχικό πακέτο 9% στον αγωγό φυσικού αερίου Nabucco γεγονός που την καθιστά την έκτη ενεργειακή εταιρεία που συμμετέχει στο σχέδιο, αναφέρει ανταπόκριση του BLOOMBERG από το Σύδνεϋ («GDF Suez Buys 9% Stake in Nabucco Gas Pipeline Project From OMV», Elisabeth Behrmann).

Σύμφωνα με τον Gerhard Roiss, εκτελεστικό διευθυντή της OMV, η συμμετοχή της GDF Suez  στον Nabucco West αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία του σχεδίου καθώς «αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να παράσχουμε στην Ευρώπη περισσότερο φυσικό αέριο και να διασφαλίσουμε νέες πηγές φυσικού αερίου για το μέλλον».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανταπόκριση, ο Nabucco West είναι ανταγωνιστικός προς τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου, TAP, για τα δικαιώματα εξαγωγής φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν.

«Με την ενδυνάμωση της πανευρωπαϊκής εταιρικής συνεργασίας προσβλέπουμε στην αναμενόμενη απόφαση της κοινοπραξίας Shah Deniz II που αφορά στην προτιμητέα οδό για την μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» επεσήμανε ο Gerhard Roiss.

http://www.bloomberg.com/news/2013-05-28/gdf-suez-buys-9-stake-in-nabucco-gas-pipeline-project-from-omv.html

Φωτογραφία: Επίσημος χάρτης Nabucco

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: