Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον, στις 3 Ιουνίου – Θα μιλήσει στο συνέδριο του AJC




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και θα είναι ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο του American  Jewish Committee, που πραγματοποιείται απ΄πο τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου, στην Ουάσιγκτον. Η ανακοίνωση έγινε από τη βασική οργάνωση του Εβραϊκού Λόμπι και η ομιλία θα εκφωνηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Ιουνίου.

Αμέσως μετά την ομιλία ο Ελληνας υπουργός θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, ενώ δεν θα έχει τελικά συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, με τον οποίο “τα είχαν πει” πρόσφατα στις Βρυξέλλες. Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τον Αμερικανό υπουργό να επισκεφθεί την Αθήνα. Η πρόσκληση έγινε δεκτή και θα η επίσκεψη αναμένεται να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στο μεταξύ, η οργάνωση American-Hellenic Chamber of Commerce, άλλαξε το πρόγραμμά της και δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον σ’ αυτό η ομιλία του κ. Σαμαρά, η οποία έιχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Πλάζα της Νέας Υόρκης.

Αντ’ αυτού, θα παραστεί ο υφυπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ από το πρόγραμμα αφαιρέθηκε το όνομα του κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε παραβρεθεί στο περυσινό συνέδριο, μαζί με την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Πρόκειται για το δεύτερο Greek Investment Forum, το οποίο υποστηρίζεται από ελληνικές εταιρείες και τράπεζες.

Το  American Hellenic Chamber of Commerce είχε διοργανωσει και πέρυσι εκδήλωση στη  Νέα Υόρκη, η οποία στέφθηκε με αποτυχία. Στην εκδήλωση εκείνη, το πρώτο  Greek Investment Forum, είχε λάβει μέρος η υπουργός Τουρισμού και ο κ.  Μηταράκης, οι οποίοι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την οργάνωση του  περυσινού συνεδρίου. Το φετεινό συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Χρηματστήριο της Αθηνας.

Ανάμεσα στους  ομιλητές αναφέρονται οι: Σωκράτης Λαζαρίδης, Γιάννος Γραμματίδης, Ντάνιελ  Αντονούτσι, Γκίκας Χαρδούβελλης, Γιώργος Ζανιάς, Βασίλης Αντωνιάδης, Μιχαήλ  Χατζηπαύλου, Στέφανος Ησαίας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, Πυθαγόρας Παπαδημητρίου,  και άλλοι οικονομικοί παράγοντες που δεν αναφέρονται τα ονόματά τους.

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή την Τετάρτη  29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Shimon Peres και θα έχει συνάντηση και συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu.

Ο υπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Riad Malki.

Φωτογραφία ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: