Δικαίωση του επιχειρηματία Πανίκου Παπανικολάου, ο εισαγγελέας της Ν. Υόρκης απέσυρε τις κατηγορίες




Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, φιλάνθρωπου και πρώην προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ), Πανίκου Παπανικολάου, ο οποίος είχε αδίκως κατηγορηθεί για δωροδοκία υπαλλήλου της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η απόσυρση των κατηγοριών αποτελεί μεγάλη νίκη για τον κ. Παπανικολάου, ο οποίος κατηγορήθηκε χωρίς κανένα στοιχείο ή απόδειξη.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Λορέτα Λιντς απέστειλε επιστολή προς την δικαστή Νίνα Γκέρσον, στην οποία υπογραμμίζεται ότι αποσύρονται όλες οι κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου της ΚΟΑ.

Οταν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ο κ. Παπανικολάου δήλωσε την αθωότητα του, και όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη της υπόθεσης είχε απόλυτο δίκιο.

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης πρότεινε αρκετές φορές συμβιβασμό στο κ. Πανανικολάου αλλά αυτός αρνήθηκε και ορθώς επέμενε να αποσυρθούν οι κατηγορίες όπως και έγινε.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε στο mignatiou.com τα εξής:

«Μετά από μια διαδικασία ενός χρόνου, ο εισαγγελέας αποφάσισε να αποσύρει τις κατηγορίες. Ηταν μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Τέλος καλό όλα καλά. Δήλωσα αθώος από την πρώτη στιγμή και είχα διαβεβαιώσει όλους ότι δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο. Και δικαιώθηκα”.

Ο κ. Παπανικολάου μίλησε για μία μεγάλη δοκιμασία για τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συναγωνιστές του στην ΚΟΑ. Πρόσθεσε και τα εξής:

“Ηρθα για σπουδές στις ΗΠΑ εργάστηκα σκληρά για να δημιουργήσω μια υγιή επιχείρηση και να ασχοληθώ με τα κοινά. Χωρίς αμφιβολία η υπόθεσή μου είχε επιπτώσεις πάνω στην κυπριακή παροικία και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής της οποίας ήμουν πρόεδρος. Με βασάνιζε όλο αυτό τον καιρό η υπόθεση, και σίγουρα επηρεασε τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω εκτεθειμένους τους γονείς μου, την οικογένειά μου, τους συνεργάτες, και τους φίλους μου. Εργάστηκα και θα συνεχίσω να εργάζομαι για τα συμφέροντα της Ομογένειας, της Κύπρου και της Ελλάδας».

Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Πανίκου Παπανικολάου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: