Αναφορά σε αντισημιτισμό στην Ελλάδα




Την ετήσια έκθεση του State Department για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών ανά τον κόσμο, η οποία καταγράφει μια θλιβερή παρακμή στον εν λόγω τομέα που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισαλλοδοξίας και της θρησκευτικής βίας το περασμένο έτος, προβάλλει ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον του Steven Lee Myers στην ηλεκτρονική έκδοση της ε/φ NEW YORK TIMES, με τίτλο «State Dept. Report Says Countries Have Repressed Religious Freedom With Laws».

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι το 2012 χώρες σ΄ολόκληρη την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων συμμάχων των ΗΠΑ, εκμεταλλεύτηκαν νόμους περί βλασφημίας και θρησκευτικής αποστασίας για να καταπιέσουν πολιτικούς τους αντιπάλους. Στην έκθεση καταγράφεται επίσης μια αύξηση στον αντισημιτισμό σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή, ενώ στις παρατηρήσεις του κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry ανακοίνωσε το διορισμό ενός νέου ειδικού απεσταλμένου για το θέμα του αντισημιτισμού, του Ira N. Forman, πρώην δ/ντή του Εθνικού Εβραϊκού Δημοκρατικού Συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει δ/ντής στον τομέα προσέγγισης Εβραίων ψηφοφόρων κατά την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Obama.

Όπως δε τονίζεται, η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες κατονομάζει για αύξηση του αντισημιτισμού χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ιράν και η Βενεζουέλα, αλλά επίσης καταγράφει αντισημιτικά σχόλια, βανδαλισμούς και κρούσματα αντισημιτικής βίας σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρωσία και η Ουκρανία.

http://www.nytimes.com/2013/05/21/world/report-cites-countries-use-of-laws-to-repress-faith.html?_r=0&pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: