Δεν απέρριψε ο Ακιντζί πρόσκληση για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λέει ο Μπουρτζιού




Στην τελευταία του συνάντηση με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο ότι είναι έτοιμος για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ημερομηνία που να είναι κατάλληλη και για τις δύο πλευρές.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρτζιού λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ το πρωί ότι ο κατοχικός ηγέτης απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη είπε ότι ο ίδιος ο Ακιντζί δήλωσε δημοσίως δεκάδες φορές ότι θέλει να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με στόχο να καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις από δω και στο εξής.

«Όταν υπάρχουν αυτές οι πραγματικότητες, τέτοιες δηλώσεις που είναι εκτός πραγματικότητας και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις δε ωφελούν κανέναν. Τις επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή της κ. Σπέχαρ από την Νέα Υόρκη αναμφίβολα θα συνεχισθεί ο διάλογος για να καθορισθεί μια ημερομηνία που να βολεύει και τις δύο πλευρές», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Μπουρτζιού.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
07/03/2018 13:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: