Η Κύπρος αναμένει την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα τουρκική NAVTEX




Η Λευκωσία θα αναμένει την αντίδραση της συνεδρίας του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ανανέωση της NAVTEX από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία της αποχώρησής του από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι το πρόβλημα λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που κανονικά έπρεπε να ξεκινούσαν οι προσπάθειες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε μεγάλη απογοήτευση με την «Ποντιοπιλατική» – όπως τη χαρακτήρισε – αντιμετώπιση του ΓΓ του ΟΗΕ διότι, όπως υπέδειξε – πρόκειται περί μίας διεθνούς σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη χθεσινή απάντηση του Υπουργού Ευρώπης της Μεγάλης Βρετανίας ότι το Λονδίνο απλώς αξιολογεί την κατάσταση εκεί «εντελώς απαράδεκτη» ενώ επέκρινε και τη στάση του Βρετανού αξιωματούχου στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα, λέγοντας ότι ιδιαίτερα «η τελευταία του παρέμβαση, πιστεύουμε ήταν καταλυτική για την αποτυχία της Διάσκεψης.»

ΚΥΠΕ – Μαρία Μάιλς
ΚΥΠΡΟΣ
Λευκωσία
21/02/2018 17:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: