Αν τα Σκόπια θέλουν μια εύκολη λύση, εμείς θέλουμε μια δίκαιη, διαμηνύει ο Κοτζιάς




Σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς αμέσως μετά το τέλος του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για μη απαλοιφή σε πρώτη φάση των αλυτρωτικών αναφορών από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι’ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ανησυχεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων ωστόσο σημείωσε με νόημα: «Νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κληθείς να σχολιάσει και το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία είπε: «Νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

26/02/2018 19:18
Υπουργείο Εξωτερικών
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: