Εκδίκηση για τη Γάζα η τρομοκρατική ενέργεια της Νέας Υόρκης, παραδέχθηκε ο ύποπτος




Ως εκδίκηση για τα γεγονότα στη Γάζα ήταν η τρομοκρατική ενέργεια του, όπως είπε στους ανακριτές ο ύποπτος Ακάγεντ Ούλαχ. Αυτό πληροφόρησε το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο 27χρονος με καταγωγή από την Μπαγκλαντές, είναι σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης ο ύποπτος για την πρωινή απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας η οποία σημειώθηκε στις 7:19 τοπική ώρα σε υπόγεια διάβαση στην περιοχή της Τάιμς Σουέρ, κάτω από το σταθμό της Αρχής Λιμένων. Ο ύποπτος – Ακάγεντ Ούλαχ – είναι μάλλον ερασιτέχνης, ο οποίος ωστόσο ανακρινόμενος από τις αρχές δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως «υποτυπώδης» και τον έφερε ο ύποπτος πάνω του σε ζώνη. Μάλλον εξερράγη πρόωρα, τραυματίζοντας τον ίδιο και ακόμη τρεις περαστικούς ελαφρά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως, ήταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς σταμάτησαν τα λεωφορεία και τα τραίνα και αποκλείστηκαν δρόμοι στην πιο πολυσύχναστη περιοχή του Μανχάταν και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

Αν και οι αρχές εκτιμούν ότι έδρασε μόνος του, ερευνούν τα πάντα, καθώς και στην επίθεση που είχε σημειωθεί πριν έξι εβδομάδες όταν φορτηγό έπεσε σε λωρίδα για ποδηλάτες προκαλώντας 8 νεκρούς και πολλούς τραυματίες ο δράστης ήταν επίσης από το Ουζμπεκιστάν.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: