“Άνθρωπος του έθνους ο Ζαράμπ”… Στο επίκεντρο των εφημερίδων στα κατεχόμενα η υπόθεση του




Για σεισμό Ζαράμπ στην Τουρκία γράφουν δύο εφημερίδες των κατεχομένων, η Αφρίκα που παρακολουθεί την υπόθεση το τελευταίο διάστημα, και η Χαβαντίς.

Στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Αφρίκα γράφει ότι στη δίκη έγινε αναφορά στο ψευδοκράτος, αφού κάποιος ρώτησε γιατί ο Εγκεμέν Μπαγίς, που φέρεται να έχει δωροδοκηθεί από τον ύποπτο, έχει πλέον την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους. Ας φωνάξουν τον Χουσεϊν (Οζγκιουργκιούν) που τον ξέρει πολύ καλά, γράφει η Αφρίκα και προσθέτει ότι σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν χθες, πρώτη ημέρα της δίκης στις ΗΠΑ, ο Ζαράμπ είχε δώσει 45-50 εκ ευρώ στον τότε Υπουργό Οικονομικών, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν σε μετρητά, αντικείμενα αξίας ή τραπεζική κατάθεση.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ένας δημοσιογράφος, κοντά στον Ερντογάν, ο Τζεμ Κιουτσιούκ είχε δηλώσει στις 31 Μαρτίου 2017 σε μια εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση ότι ο Ρεζά Ζαράμπ είναι άνθρωπος της τουρκικής κυβέρνησης, «ένας άνθρωπος του έθνους, κάνει δουλειές με την εντολή του Ταγίπ Ερντογάν».

Για σεισμό Ζαράμπ στις ΗΠΑ γράφει η Χαβαντίς, που αναφέρει ότι στο σπάσιμο του εμπάργκο εναντίον του Ιράν ο μάρτυρας – πλέον – κατηγορίας Ρεζά Ζαράμπ ενέπλεξε τον τότε Τούρκο ΥΠΟΙΚ και εξήγησε πως γινόταν η μεταφορά των χρημάτων μέσω της Halk bank (τράπεζα του λαού). Εκτός από τα 45-50 εκ ευρώ, στις μίζες περιλαμβάνονταν 7 εκ δολάρια και περίπου 2,5 εκ ΤΛ, αναφέρεται.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/11/2017 19:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: