Κινήσεις που θα δημιουργούν κόστος στο ψευδοκράτος των κατεχομένων, προτείνει ο Λιλλήκας

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. Φωτογραφία ΚΥΠΕΟ πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Τρεις προτάσεις που θα οδηγήσουν στην δημιουργία κόστους στις «αρχές» των κατεχομένων με στόχο να εγκαταλειφθεί η αποσχιστική πολιτική που ακολουθείται από την τουρκική πλευρά, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, στο περιθώριο ημερίδας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε, στη Δημοσιογραφική Εστία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «το ψευδοκράτος συνεχίζει στα πλαίσια του πλάνου Β της Τουρκίας να προωθεί την αναβάθμισή του με μια σειρά από μέτρα, μεταξύ άλλων της επιβολής «δασμών» για τρόφιμα και οποιαδήποτε βοήθεια δέχονται οι εγκλωβισμένοι μας».

Πρόσθεσε ότι «έχω καταθέσει μέχρι σήμερα τρεις προτάσεις προς την Κυβέρνηση και δεν έχω διαπιστώσει προς ποια κατεύθυνση ακόμη θα κινηθεί, αν θα κινηθεί, η Κυβέρνηση πέραν της ενημέρωσης που έχει κάνει – και σωστά έκανε – προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι «πρότεινα την αξιοποίηση του Κανονισμού για το Απευθείας Εμπόριο, πρότεινα ταυτόχρονα την αναστολή των ευρωπαϊκών κονδυλίων που παίρνει από την ΕΕ το ψευδοκράτος». Χθες, είπε, «πρότεινα την αξιοποίηση των μέτρων και των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στην Υπερδνειστερία στην αποσχιστική αυτή οντότητα, με απαγόρευση των λεγόμενων αξιωματούχων αυτής της οντότητας να ταξιδεύουν στην ΕΕ».

«Χωρίς κινήσεις οι οποίες να δημιουργούν κόστος στο ψευδοκράτος και στην τουρκική πλευρά δεν πρόκειται η Τουρκία και το ψευδοκράτος να εγκαταλείψουν αυτή την αποσχιστική τους πολιτική και την πολιτική αναβάθμισης του ψευδοκράτους», σημείωσε.


Ανάγκη ενίσχυσης κονδυλίων για πρόληψη των ναρκωτικών, εντοπίζει ο Γ. Λιλλήκας

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε και στην ημερίδα που διοργάνωσε στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που διεξάγει για διαμόρφωση του προγράμματός του αναφορικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι η ενίσχυση κονδυλίων για την πρόληψη και η εισαγωγή νέων μεθόδων θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Δυστυχώς, σημείωσε, «η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τους προϋπολογισμούς για την πρόληψη, αυτό που έχουμε ακούσει και διαπιστώσει σήμερα είναι ότι οι χορηγίες προς τις εθελοντικές οργανώσεις αλλά και τα κονδύλια στον Οργανισμό Νεολαίας και σε άλλες υπηρεσίες του κράτους που ασχολούνται με την πρόληψη έχουν μειωθεί».

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «είναι μία αντιπαραγωγική προσέγγιση και ένας από τους πρώτους στόχους και πρώτες προτεραιότητες είναι να ενισχυθούν τα κονδύλια για την πρόληψη, να εισαχθούν νέες μέθοδοι που αφορούν την αποθεραπεία και κυρίως την κοινωνική αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων έτσι ώστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια υγιή νεολαία».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/10/2017 13:47

Be the first to comment on "Κινήσεις που θα δημιουργούν κόστος στο ψευδοκράτος των κατεχομένων, προτείνει ο Λιλλήκας"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*