Δεν ντρέπεται ο Σόιμπλε: «Η πιο δραματική νύχτα» η συνεδρίαση του Eurogroup για Κύπρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ. Φωτογραφία via Twitter, @BMF_BundΟ υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ. Φωτογραφία via Twitter, @BMF_Bund

Το εγκώμιο του Προέδρου Αναστασιάδη πλέκει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας FAZ, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην καριέρα του ως Υπουργός Οικονομικών, ήταν το Eurogroup που αφορούσε το πρόγραμμα σωτηρίας της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε αναφέρει πως «κανείς δεν μιλά πια για την Κύπρο. Και όμως, από ό,τι θυμάμαι, αυτή ήταν η πιο δραματική νύχτα από όλες. Καθόμασταν μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο σε αυτά τα απερίγραπτα δωμάτια των Βρυξελλών. Και εκείνος άρχισε να επιχειρηματολογεί με γεωπολιτικά κριτήρια».

Ο κ. Σοίμπλε συνεχίζει: «Τότε του είπαμε: όλα αυτά δεν βοηθούν». «Πρέπει να εξυγιάνεις τις τράπεζες σου. Βέβαια, είχε κληρονομήσει το πρόβλημα από τον προκάτοχο του. Και όμως τα κατάφερε θαυμάσια. Εκφράζω τον ιδιαίτερο θαυμασμό μου για αυτό» καταλήγει.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 22/10/2017 21:23

Be the first to comment on "Δεν ντρέπεται ο Σόιμπλε: «Η πιο δραματική νύχτα» η συνεδρίαση του Eurogroup για Κύπρο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*