Χρέος για Grexit, ζητά ο πιθανότερος κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ για Ελλάδα

The Leader of the liberal party Free Democratic Party (FDP) of Germany, Christian Lindner. EPA/OLIVER WEIKENThe Leader of the liberal party Free Democratic Party (FDP) of Germany, Christian Lindner. EPA/OLIVER WEIKEN

Σκληρή γραμμή όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας και ειδικά την Ελλάδα ζητά ο ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και πιθανότερος κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων Κρίστιαν Λίντνερ.

Μιλώντας στο Bloomberg ο Γερμανός πολιτικός ξεκαθαρίζει ότι τυχόν ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθηθεί από μια έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν ήταν να υπάρξει μια μείωση χρέους για την Ελλάδα, όπως προτείνει το ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο οριστικής λύσης του προβλήματος. Η Ελλάδα λαμβάνει τότε μια ελάφρυνση χρέους, τα χρήματα εξαφανίζονται, αλλά γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, να αποκτήσει δικό της νόμισμα το οποίο θα μπορεί να υποτιμήσει και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λίντνερ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Παρόμοια ήταν η στάση του ηγέτη των Γερμανών Φιλελευθέρων και για τη Γαλλία. Όπως είπε θα πρέπει η Γερμανία να τραβήξει μια γραμμή με τον Εμμανουέλ Μακρόν. «Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της ΕΕ με το να εξαντλήσουν το θέμα του χρέους» προσθέτει. «Οι χώρες του ευρώ θα πρέπει να είναι υπεύθυνες για τις δημοσιονομικές πολιτικές τους» ξεκαθαρίζει.

To FDP στις εκλογές του 2009 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 14,6% και είχε συμμαχήσει με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα καταποντίστηκε καθώς δεν εφάρμοσε την ατζέντα του για φοροελαφρύνσεις και μάχη κατά των πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα.

Be the first to comment on "Χρέος για Grexit, ζητά ο πιθανότερος κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ για Ελλάδα"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*