Το Λονδίνο θα παρουσιάσει πέντε νέα έγγραφα για το Brexit, λέει ο αρμόδιος υπουργός

FILE PHOTO. Συμφωνία "επί της αρχής" στο μεταβατικό πλαίσιο μετά το Brexit . EPA/ANDY RAINFILE PHOTO. Συμφωνία "επί της αρχής" στο μεταβατικό πλαίσιο μετά το Brexit . EPA/ANDY RAIN

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει 5 νέα έγγραφα για τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βρετανίας όσον αφορά την αποχώρησή της από την ΕΕ τις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, εν μέσω πληροφοριών ότι διμερής εμπορική συμφωνία ενδέχεται να καθυστερήσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μμε ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις για μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθυστερήσουν έως τον Δεκέμβριο.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα εξηγήσουμε τη σκέψη μας ακόμη περισσότερο, με πέντε νέα έγγραφα — όλα είναι μέρος της εργασίας που κάνουμε για να προωθήσουμε τις συνομιλίες, και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να καταδείξουμε χωρίς αμφιβολία ότι έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε θέματα της αποχώρησης έως τον Οκτώβριο έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις συζητήσεις για τη μελλοντική μας σχέση», δήλωσε ο Ντέιβις στην εφημερίδα Independent.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν επίσημα στις 19 Ιουνίου και προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2019.

20/08/2017 07:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
Μόσχα

Be the first to comment on "Το Λονδίνο θα παρουσιάσει πέντε νέα έγγραφα για το Brexit, λέει ο αρμόδιος υπουργός"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*