Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η στυγερή δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου χθες βράδυ σε εξοχική κατοικία στο χωριό Γεράσα, η άρνηση του Γενικού Ελεγκτή να προχωρήσει σε έρευνα εναντίον του Ανδρέα Χασαπόπουλου, το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Τουρκία, ο αργός ρυθμός με τον οποίο προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις, και η εισροή πεζών μεταναστών από τα κατεχόμενα, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Τους έγραψε όλους”, στο κύριο της θέμα γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, “παντοδύναμος λόγω του συντάγματος, αρνείται να προχωρήσει σε έρευνα εναντίον του Ανδρέα Χασαπόπουλου για τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη Δικαιοσύνη όπως ήταν η εισήγηση του Υπουργικού”. Αλλού, γράφει για τη δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου χθες το βράδυ σε αγρόκτημα στο χωριό Γεράσα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι μια Κύπρια και μια Τουρκάλα κατέκτησαν μαζί ευρωπαϊκό τίτλο στο τένις.

Η “Σημερινή”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Σε κλίμα τρόμου η Τουρκία οδεύει στις κάλπες”, γράφει ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα υπέρ του “ναι”, την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν διενεργεί εκστρατεία φίμωσης των υποστηρικτών του “όχι”. Αλλού, γράφει για τη χθεσινοβραδινή δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου, με την οποία άνοιξε νέος κύκλος αίματος μεταξύ κυκλωμάτων της νύκτας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμηνύει ότι θα διενεργηθούν κανονικά οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ παρά τις απειλές.

Ο “Φιλελεύθερος” κάτω από τον τίτλο “Ενέδρα θανάτου στον Ροδοθέου”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο φόνος διαπράχθηκε στις 9 το βράδυ ενώ το θύμα βρισκόταν σε εξοχική κατοικία φιλικού του προσώπου σε απόμερη περιοχή του χωριού Γεράσα, που βρίσκεται δίπλα από ποταμό. Αλλού, γράφει ότι κάτω από την ομπρέλα του Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης θα τεθούν όλες οι εξώδικες διαδικασίες. Σε άλλο του θέμα γράφει πως 96 εκ ευρώ κόστισαν τα τελευταία 13 χρόνια οι αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών με τις περισσότερες απουσίες να αφορούν άδειες ασθενείας.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Αναδιαρθρώσεις με το σταγονόμετρο” γράφει στο κύριο της θέμα ότι με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι αναδιαρθρώσεις των “κόκκινων” δανείων από τις εμπορικές τράπεζες, όπως διαπιστώνει η Κεντρική Τράπεζα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δύο 14χρονες από την Κύπρο και την Τουρκία, αγωνίστηκαν μαζί και κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης. Αλλού, γράφει για νέες υποσχέσεις που δόθηκαν σε ευρεία υπουργική σύσκεψη για την μετακίνηση των πετρελαιοειδών από την περιοχή της Λάρνακας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Η πορώδης διαίρεση δελεάζει τους μετανάστες”, γράφει ότι ολοένα και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα πόδια από τα κατεχόμενα, με το τελευταίο περιστατικό να αφορά 6 άτομα που εντοπίστηκαν στο Ακάκι. Αλλού, γράφει ότι οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν ισλαμιστή, ύποπτο για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Αλλού, γράφει για το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/04/2017 07:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: