Νομιμοποίηση της κατοχής θέλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο: Συνομιλίες “κράτος με κράτος”




Εάν συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν στη βάση “κράτος προς κράτος”, δήλωσε ο παράνομος “υπουργός εξωτερικών”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μιλώντας σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το παράνομο “υπουργείο εξωτερικών”, ο Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι αν ήταν ο ίδιος διαπραγματευτής θα έλεγε “εάν οι διαπραγματεύσεις είναι κράτος προς κράτος τότε θα έρθω”. Δηλαδή, εξήγησε, οι Τ/κ θα καθίσουν στο τραπέζι ως “ΤΔΒΚ”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι η “ΤΔΒΚ” δεν είναι εναλλακτική της λύσης αλλά πρέπει να είναι βάση και συνέταιρος στη λύση.

Ο Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι ο ίδιος από την αρχή της διαδικασίας δεν είχε προσδοκίες γιατί προέβλεπε ότι δεν θα υπήρχε αποτέλεσμα και αυτό λόγω του ότι λέγονταν πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονταν στη βάση της ισότητας αλλά ήταν στη βάση της ανισότητας και λειτουργεί με κόλπα. “Τα ΗΕ έκλεψαν 50 χρόνια από τον τ/κ λαό. Ειλικρινά. Δόθηκαν στην ε/κ πλευρά ευκαιρίες που δεν έπρεπε να της δοθούν”.

Βλέπουμε την πολιτική του “δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού” ανέφερε ο παράνομος “υπεξ” υποστηρίζοντας ότι εδώ και 50 χρόνια οι Ε/κ δεν έχουν αλλάξει την διαπραγματευτική τους τακτική και βλέπουν τους Τ/κ ως μειονότητα και όχι ως ίσους.

Η ε/κ πλευρά, ισχυρίστηκε, για να μην πάει σε δημοψήφισμα δημιουργεί συνεχώς κρίσεις και νομίζει ότι μπορεί να παίξει με το θέμα του φυσικού αερίου για να προσθέσει ότι η ε/κ πλευρά δεν μπόρεσε να προβλέψει την κρίση που θα ξεσπούσε με το θέμα της Ένωσης, χαρακτήριζοντας την σχετική απόφαση της Βουλής, άσχημη, που πλήγωσε τον τ/κ “λαό”.

Η ε/κ πλευρά, δήλωσε ο κ. Ερτουγρούλογλου, είναι ανήσυχη από τις αντιδράσεις της τ/κ πλευρά γιατί δυσκόλεψε τη διαδικασία ανοικτού τέλους για τις διαπραγματεύσεις και ήταν ένα χαστούκι για την πολιτική της.

Όπως είπε, σε πολλά θέματα δεν υπήρξε συμφωνία, όπως στην εκ περιτροπής προεδρία και υποστήριξε ότι στο Σύνταγμα του `60 οι Τ/κ είχαν περισσότερα δικαιώματα ενώ εκρεμμότητα υπάρχει και στο θέμα των “υπηκοοτήτων”.

“Το λέω ξεκάθαρα, η ε/κ πλευρά μας δουλεύει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκτός τραπεζιού διεξάγει την πραγματική της πολιτική”. Και έκανε λόγο στα “εμπάργκο” εναντίον των Τ/κ, στο ότι οι Ε/κ λένε κατοχική δύναμη την Τουρκία ενώ συνεχίζουν την δική τους πολιτική στο θέμα του φυσικού αερίου. Εμείς, είπε αναφερόμενος στην τ/κ πλευρά, συνεχίζουμε την πολιτική υπέρ της λύσης, γιατί είναι οι Τ/κ που βρίσκονται υπό “απομόνωση” και θέλουν λύση, “αλλά αυτή η πολιτική μόνο εμάς ζημιώνει”.

Η ε/κ πλευρά έκανε ένα σοβαρό λάθος και πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο, συνέχισε ο Ερτουγρούλογλου ο οποίος άσκησε κριτική και γιατί η τ/κ πλευρά έδωσε χάρτη στη Γενεύη θεωρώντας ότι δεν είναι σωστό να επιστραφεί έδαφος στην ε/κ πλευρά.

Οι εργασίες για αναγνώριση του ψευδοκράτους συνεχίζονται, είπε ο κ. Ερτουγρούλογλου, αλλά λόγω των διαπραγματεύσεων δεν προχώρησαν.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/03/2017 22:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: