Ο Τραμπ φοβήθηκε τους Κινέζους: θα σεβαστεί την πολιτική της “μιας Κίνας,” είπε στον Σι Τζινπίνγκ




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Κινέζο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την πολιτική της “μιας Κίνας”.

Αυτό συνέβη στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Financial Times,” που επικαλείται δύο ανθρώπους που έχουν γνώση για την τηλεφωνική αυτή συνομιλία.

Ο Τραμπ ανέλαβε επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο ν’ ακολουθήσουν την πολιτική της “μιας Κίνας.”

Η πολιτική αυτή, της “μιας Κίνας” σε πρακτικό διπλωματικό επίπεδο σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την επίσημη διπλωματική θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Διπλωματικές αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα έχουν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις σε αρκετά θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Σι Τζινπίνγκ συνομίλησαν τηλεφωνικά χθες το βράδυ (τοπική ώρα Ουάσινγκτον) σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Τραμπ συμφώνησε μετά από αίτημα του Κινέζου προέδρου Σι, να τιμήσει την πολιτική της “μιας Κίνας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στη διάρκεια του εγκάρδιου τηλεφωνήματος, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν προσκλήσεις, προκειμένου να συναντηθούν προσωπικά, μέσω επίσημων επισκέψεων εκατέρωθεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

10/02/2017 07:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: