Συνάντηση στο Βερολίνο Πούτιν, Μέρκελ, Ολάντ, Ποροσένκο για την σύγκρουση σε Ουκρανία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Πούτιν. EPA, MAXIM SHIPENKOV, POOLΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Πούτιν. EPA, MAXIM SHIPENKOV, POOL

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησε σε συνάντηση της “ομάδας της Νορμανδίας”, όπως αποκαλείται, στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου στην οποία θα συμμετάσχουν η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουκρανία για να συζητήσουν για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα στο Κίεβο.

Οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες που επιδιώκουν την αυτονομία της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 9.600 ανθρώπων από το 2014, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Ο Ποροσένκο συμφώνησε να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

“Οι πλευρές συμφώνησαν σε μια συνάντηση αρχηγών κρατών σε σχήμα Νορμανδίας στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου ώστε να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία να εκπληρώσει το πακέτο ασφαλείας” των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

18/10/2016 12:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik-AFP
Κίεβο

Be the first to comment on "Συνάντηση στο Βερολίνο Πούτιν, Μέρκελ, Ολάντ, Ποροσένκο για την σύγκρουση σε Ουκρανία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*