Στη «Λαϊκή Ενότητα» προσχωρεί ο Κώστας Δερμιτζάκης




Την απόφασή του να προσχωρήσει στο κόμμα  Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, ο οποίος, μερικές ημέρες πριν, είχε αποχωρήσει από το κόμμα.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενός αντιμνημονιακού πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο.

»Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δερμιτζάκης.

«Έχουμε χρέος να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός στις εκλογές, έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να χαθεί το περήφανο αγωνιστικό Όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα».

Στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζει, επίσης, πως το μνημόνιο δεν στοχοποιεί τυχαία την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Το μνημόνιο παραχωρεί την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, καταρρακώνοντας το Κοινοβούλιο από την στιγμή κατά την οποία κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή αν δεν τελεί υπό την έγκριση των δανειστών, τονίζει ο πρώην βουλευτής, που καταλήγει λέγοντας : «Πως είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την πλήρη υποταγή της χώρας μας;»

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Δερμιτζάκης, αναφέρει ότι προσωπικά δεν τον συγκινούν οι καρέκλες και τα αξιώματα. «Πάνω απ’ όλα είναι για μένα να κάνω το χρέος μου με συνέπεια, για να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τον κόσμο και να αγωνίζομαι μαζί με τον λαό για τα δίκαιά του. Το περήφανο Όχι του λαού μας δεν θα σβήσει από την Ιστορία», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: