Σφοδρό κατηγορώ Μεϊμαράκη σε Τσίπρα για διαπραγμάτευση-εκλογές




Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος κατηγορώντας τον για επίδειξη καθεστωτικής νοοτροπίας και αλαζονείας. 

«Ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να κρύβεται. Έδειξε ότι περιφρονεί το Σύνταγμα, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε», είπε ο προεδρεύων της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι από την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε, αντίθετα είναι έτοιμη και μετά την επίσημη ανακήρυξη θα αρχίσει να τρέχει η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο.

Προκάλεσε δε τον κ. Τσίπρα σε αναμέτρηση: «Ήδη ζήτησα δύο ντιπέιτ, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Του λέω από τώρα όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε πολλά ψέματα που στοιχίζουν όμως στη χώρα. «Έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το χειρότερο μνημόνιο», τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πείσει τους πολίτες να προσέχουν τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι το αποτέλεσμα που ήταν κακό». Αναρωτήθηκε, παράλληλα, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έκανε εκλογές πριν από το μνημόνιο αλλά κάνει αφού το έχει ψηφίσει.

«Μετεκλογικά δεν εφάρμοσε τίποτε από όσα υποσχόταν. Με ψέματα αντιμετώπισε και τις αποκαλύψεις για τα περί εξόδου από το ευρώ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

»Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει ανεύθυνους να παίζουν τη χώρα στα ζάρια, χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ «έβαλε πλάτη» όποτε χρειάστηκε και είπε ναι στη Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε εκτεταμένη αναφορά στις σχέσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη θέτοντας ερωτήματα για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τι κρύβουν και οι δύο.

Έκλεισε, δε, την ομιλία του, αναρωτώμενος αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να ακούν τον Αλέξη Τσίπρα, ή τον εμπιστεύονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Σπ. Γκουτζάνης)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: