Λαφαζάνης: Κοροϊδία ότι δεν υπάρχει εναλλακτική – Αστραψε και βρόντηξε η Ζωή




Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσουν την επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα περί μη εναλλακτικής λύσης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη κοροϊδία ή και ανοησία που έχει ακούσει ποτέ, τη θέση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ενώ υποστήριξε ότι ζούμε στη δικτατορία του ευρώ.

Μπορούν να πουν ότι η εναλλακτική δεν είναι καλή ή δεν συμφωνούμε, αλλά όταν λένε ότι η εναλλακτική δεν υπάρχει τότε εκ των πραγμάτων δεν τίθεται συζήτηση και πάμε σε μονόδρομο, είπε.

Στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. Έχει τελειώσει η Δημοκρατία. Έχουμε ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Στην πραγματικότητα ειναι δικτατορία του ευρώ. Αυτό είναι το πολίτευμα. Τώρα το κακό παει να τριτώσει. Θα ανεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραξει ενα τέτοιο αντιδημοκρατικό έγκλημα που δε δίνει ανάσα και προοπτική στη χώρα; πρόσθεσε.

Σε μια ομιλία διάρκειας 11 λεπτών η Ζωή Κωνσταντοπούλου “άστραψε και βρόντηξε” για τη συμφωνία, ενώ απάντησε και στις προχθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί παιδιάστικης και σουρεαλιστικής συμπεριφοράς της:

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία απανωτά κατεπείγοντα, για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, το τελευταίο 1000 σελίδων. Να ετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να τα κάνει αυτά υπό το κράτος εκβιασμού από τους δανειστές, να αναγκάζεται να προσκαλεί εκ νέου τη Τρόικα και την ίδια στιγμή να επιτρέπει με λόγια και έργα, να δαιμονοποιείται και εναλλακτική, και να συκοφαντείται μέχρι εξουθενώσεως όποιος δε μπορεί να μεταφράσει την αδιαπραγμάτευτη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη σε θετική ψήφο για τα πιο αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά μέτρα και ταυτόγχρονα να κατηγορείται για παιδιαρίσματα, όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία, και μάλιστα από θέση ευθύνης.

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας, αλλά και και υπαρξιακής διάστασης τη συνεδρίαση της ΚΕ και τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο να επικεντρωθούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης και ψήφισης τρίτου μνημονίου.

Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είναι αλήθεια πως εξαντλήθηκαν όλα τα όπλα.

MEGA CHANNEL, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: