Το Δ.Σ. του Ταμείου συνεδριάζει για την Ελλάδα υπό την προεδρία της κ. Λαγκάρντ




Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει σήμερα στις 9.30 μ.μ. ώρα Αθήνας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα. Αναμένεται να προεδρεύσει η κ. Κριστίν Λαγκάρντ ενώ την ενημέρωση θα κάνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν. Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση και η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται άτυπη και ενημερωτική.

Ο κ. Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες και βεβαίως και για τη συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας. Θα είναι μία ενδιαφέρουσα συνεδρίαση αφού ο κ. Τόμσεν αναμένεται να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Θεσμών και της Αθήνας, αλλά και στην επίμαχη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ κατά την οποία μίλησε για κούρεμα του ελληνικού χρέους, που απέρριψαν βεβαίως οι Ευρωπαίοι.

Εξάλλου,  έφτασε στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Θα συναντηθεί με την κ. Λαγκάρντ και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Πάντως, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Ντράγκι θα συζητήσουν την ελληνική κρίση, που επηρεάζει την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: