Γώγος: Δεν αποκλείονται νέα μέτρα και διακοπή λειτουργίας των σχολείων

File Photo Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, στο υπουργείο Υγείας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Tο άνοιγμα σχολείων είναι υπό αίρεση, καθώς παρότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινωθούν.

Αυτό διευκρίνησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι στην κόψη του ξυραφιού, καθώς ο κορωναϊός είναι εδώ και το ιικό φορτίο παραμένει.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας για τα σχολεία σημείωσε ότι μπορεί για τα γυμνάσια και τα λύκεια να είναι ειλημμένη απόφαση να ανοίξουν, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν, καθώς τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Στάθηκε ιδιαίτερα στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική και τόνισε ότι εάν προκύψει πρόβλημα τότε αυτό θα είναι μεγάλο. »Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά», υπογράμμισε. «Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» παρατήρησε. «Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει» συμπλήρωσε. Όσον αφορά την Αττική ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα».

Αναφορικά με τη λήψη νέων μέτρων στο lockdown ο  Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία -η δημόσια υγεία- και όλα είναι πάνω στο τραπέζι. «Στο τραπέζι είναι όλα, πάντα, όταν υπάρχει μία πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας» πρόσθεσε. »Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α.», σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Με πληροφορίες από  ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

«Κοκινίζει» η Αττική μετά τη λειτουργία του λιανεμπορίου: Για «σκληρό» lockdown τον Μάρτιο προειδοποιούν οι ειδικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: