Τουρκικές κουτοπονηριές: Νέα προπαγάνδα με το Oruc Reis να… “κινείται” στη Μεσόγειο [video]

File photo: Το τουρκικό γεωτρύπανο Orus Reis. Photo via Twitter, Fatih Dönmez @fatih_donmez




Με κάθε τρόπο επιχειρούν οι Τούρκοι να συντηρήσουν τις απειλές τους, παρά το γεγονός ότι επιχειρούν να δείξουν το αντίθετο εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου θα πέσουν στο τραπέζι τυχόν κυρώσεις, αλλά και οι ευρωτουρκικές σχέσεις συνολικά.

Δύο μόλις 24ωρα μετά την πτήση drone στο Καστελόριζο και τις μπογιές στην ελληνική σημαία, στη γνωστή τους τακτική, προπαγανδίζουν βίντεο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο οποίο φαίνεται το Oruc Reis “να πλέει στη Μεσόγειο”, όπως γράφει η λεζάντα που το συνοδεύει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για νέα πλάνα ή παλαιότερα. Επιπλέον, στο βίντεο φαίνεται και μία τουρκική φρεγάτα, άγνωστο εάν συνοδεύει το Oruc Reis ή αν κι αυτό εντάσσεται στη λογική του “μονταρίσματος”, αν κρίνει κανείς και από τις σημαίες, που υποδηλώνουν πιθανόν κάποια εορτή ή επέτειο.

Την ίδια ώρα, στον ιστότοπο Marine Traffic, όπου καταγράφεται το στίγμα των πλοίων, το Oruc Reis, φαίνεται να κινείται με μηδενική ταχύτητα έξω από τον κόλπο της Αττάλειας, όπου βρίσκεται εδώ και ημέρες, μετά την απόσυρσή του από την Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber:

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Έβρος: “Στο πόδι” αρχές και κάτοικοι-Αντιδρούν στην κατάργηση ή υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: